Chrumkavé jablčné jazýčky: Krehučké a RÝCHLE jablkové koláčiky

Chrumkavé jablčné jazýčky
Chrumkavé jablčné jazýčky

Obsah receptu

Tieto chrumkavé jablčné jazýčky sú také chrumkavé a lahodné, že ich budete chcieť jesť každý deň. Sú ideálne na desiatu pre deti alebo ako pohostenie ku káve alebo čaju.

Chrumkavé jablčné jazýčky- Ingrediencie:

  • 1 jablko
  • 2 PL kryštálového cukru
  • škoricu
  • 1 PL masla
  • 1 vajce
  • štipku soli
  • 8 g vanilkového cukru
  • 50 g kryštálového cukru
  • 2 PL mlieka
  • 50 g rozpusteného masla
  • 4 g prášku do pečiva
  • 250 g hladkej múky

Postup prípravy:

Začnite tým, že ošúpete jablko, zbavíte ho jadierok a nakrájate na kocky. Kúsky jablka vložíte na suchú panvicu, pridáte cukor, škoricu a maslo a varíte na strednom ohni do zlatista. Potom jablko preložíte do taniera a necháte vychladnúť. Do väčšej misky pridáte vajce, soľ, vanilkový cukor a cukor a vyšľaháte. Potom pridáte mlieko a premiešate. Ďalej pridáte rozpustené maslo, premiešate, pridáte prášok do pečiva, múku a miešate. Miesite rukami, kým nevznikne cesto. Cesto položíte na pomúčenú podložku a vyvaľkáte. Potom z neho vykrojíte kruhy pomocou formičky. Na cesto pomocou lyžičky vložíte jablčnú zmes a na polovicu ho prehneme. Koláčiky poukladáte na plech vystlaný papierom na pečenie a dáte piecť do rúry na 180°C na cca 15-20 minút. Po vybratí z rúry ich posypete práškovým cukrom a môžete servírovať. Dobrú chuť!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette dolce facili

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty