Search

Božský veľkonočný krémeš: Nadýchaný a veľmi chutný dezert, ktorý vám obohatí sviatočný stôl

Božský veľkonočný krémeš
Božský veľkonočný krémeš

Obsah receptu

Hľadáte perfektný dezert na Veľkú noc, ktorý očarí celú rodinu? Vyskúšajte náš recept na božský veľkonočný krémeš! Nadýchané cesto, lahodný krém a neodolateľná čokoládová poleva – to je kombinácia, ktorá zaručene zaboduje.

Tento krémeš nie je len chutný, ale aj pomerne jednoduchý na prípravu. Zvládne ho aj menej skúsený kuchár a výsledok bude stáť za to.

Božský veľkonočný krémeš

Ingrediencie:

Krém:

  • 4 žĺtky
  • 60 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 60 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 320 g teplého mlieka
  • 15 g masla
  • 1 čl vanilkového extraktu

Cesto:

  • 4 žĺtky
  • 40 g práškového cukru
  • 50g rastlinného oleja
  • 60 g mlieka
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 100g hladkej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL soli

  • 4 bielka
  • 1/2 ČL octu
  • 60 g kryštálového cukru

čokoládová poleva:

  • 120 g horúcej smotany na šľahanie
  • 120 g polosladkej čokolády

Postup prípravy:

V hlbšej mise dôkladne zmiešajte 4 žĺtky, 60g kryštálového cukru, štipku soli a 30g kukuričného škrobu. Následne prilejte kondenzované mlieko a všetko vyšľahajte do hladka.

Postupne začleňujte 320g teplého mlieka, pričom neustále miešajte.

Túto zmes prelejte do hrnca a na miernom ohni, za stáleho miešania, ju varíme, kým nezhustne.

Hrnec odstavte z ohňa, pridajte maslo a vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte. Krém zakryte potravinárskou fóliou tak, aby priľnula k povrchu krému (aby sa nevytvorila kožička) a nechajte ho vychladnúť v chladničke minimálne dve hodiny.

V druhej mise kombinujte práškový cukor s 4 žĺtkami. Miešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Následne pridajte olej, mlieko a vanilkový extrakt. Do zmesi postupne vsypávajte preosiatu hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a 1/4 čl soli. Všetko dôkladne premiešajte a odložte bokom.

V tretej mise vyšľahajte bielka do tuhého peny. Pridajte 1/2 čl octu a miešajte. Postupne, v 3-4 dávkach, pridávajte 60g kryštálového cukru a dôkladne vyšľahajte.

Bielkovú zmes jemne, vareškou, vmiešajte do žĺtkovej zmesy.

Pripravené cesto prelejte do formy o rozmere 23×28 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 170°C po dobu 18-22 minút.

Po upečení a vychladnutí koláča odstráňte tenkú vrstvu z vrchu koláča.

Na upravený vrch koláča nanesieme krém a dôkladne ho uhladíme.

Na prípravu čokoládovej polevy zohrejte smotanu a pridajte čokoládu. Nechajte stáť 5 minút a následne dôkladne premiešajte.

Koláč polejte čokoládovou polevou a nechajte ho v chladničke stuhnúť 2-3 hodiny pred podávaním.

Prajeme vám dobrú chuť!

Božský veľkonočný krémeš – VIDEO RECEPT:

Nech už sa chystáte na veľkonočnú hostinu alebo si chcete len tak osladiť deň, náš božský krémeš vás nesklame. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články

Veľkonočné pokušenie: Lahodný čokoládový KRÉMEŠ ISTANBUL

Jemný domáci veľkonočný krémeš z lístkového cesta: Na sviatky robím vždy aspoň na dva plechy!

Neodolateľný krémeš BOSTON: Toto je kráľ medzi zákuskami!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cooking station

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty