Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na famózny krémeš? Už nehľadajte! Tento recept na výborný božský krémeš vám ho pomôže pripraviť za necelú polhodinu a zaručene si ho zamilujete.
Zabudnite na zdĺhavé a náročné recepty na krémeš. S týmto receptom ho zvládne aj začiatočník a výsledok bude úžasný!
Božský krémeš
Ingrediencie:
- 8 lyžíc hladkej múky
- 8 lyžíc kryštálového cukru
- 8 bielkov
- 4 lyžice kakaa
- 8 lyžíc oleja
- 1 balenie prášku do pečiva
- Rumová esencia
- 5 g soli
- Rozmery: 30×35 cm, Pečenie: 180 stupňov, 15 minút
Krém:
- 8 žĺtkov
- 200 g masla
- 200 g kryštálového cukru
- 800 ml mlieka
- 6 lyžíc hladkej múky
- 1 lyžička vanilkovej esencie
Ďalšie ingrediencie:
- Mlieko
- Práškový cukor
- 1 balenie šľahačky
- Čokoláda na posypanie
Postup prípravy:
- V mise zmiešame všetky sypké prísady a dôkladne ich premiešame.
- Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a postupne vmiešame sypkú zmes ručne.
- Pridáme olej, rumovú esenciu a všetko premiešame.
- Plech o rozmere 30×35 cm vyložíme navlhčeným papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme pri 180 stupňoch cca 15 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme krém: žĺtky vyšľaháme s cukrom a múkou, pridáme mlieko a všetko spolu varíme, kým nezískame hustý puding. Necháme vychladnúť.
- Do vychladnutého pudingového krému vmiešame našľahané maslo a vanilkovú esenciu.
- Cesto navlhčíme mliekom, nanesieme maslový krém a naň položíme sušienky namočené v mlieku.
- Na vrch nanesieme vyšľahanú šľahačku (ochutenú cukrom podľa chuti) a posypeme čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Božský krémeš – Video recept:
Tento božský krémeš je lahodný, rýchly a jednoduchý na prípravu. Je to perfektný dezert na každú príležitosť. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!
Súvisiace články
Lacný poschodový krémeš: Úžasne jemný a krémový dezert!
Dokonalý krémeš koláč: Zatiaľ ho žiaden iný zákusok neprekonal! Topí sa v ústach!
Fantastický Novoročný krémeš Vtáčie mlieko: Dezert, ktorý zbožňujú malí aj veľkí!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Retete traditionale romanesti