Bleskové cestoviny so smotanovou omáčkou sú ideálnym riešením na rýchly a chutný obed. Vďaka jednoduchej príprave a dostupným surovinám ich zvládne aj začiatočník
Ak hľadáte rýchly a výdatný obed, tieto bleskové cestoviny so smotanovou omáčkou vás určite nesklamú. Pripravíte ich behom pár minút a pochutia si na nich aj tí najnáročnejší stravníci. So šalátom z paradajok a mozzarelly vytvoríte ľahké, no zároveň sýte jedlo.
Cestoviny so smotanovou omáčkou
Ingrediencie:
Hlavné zložky:
- 250 g špagiet
- 40 g masla
- 20 g hladkej múky
- 500 ml mlieka
- 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 70 g tvrdého parmezánu (nastrúhaného)
- Rastlinný olej
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- Sušený mletý muškátový oriešok podľa chuti
Suroviny na šalát:
- 1 paradajka
- 100 g syra mozzarella
- Pár lístkov bazalky
- Rastlinný olej
- Trochu balzamikovej omáčky
Postup prípravy:
- Príprava špagiet:
- Uvarte špagety v osolenej vode podľa návodu na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.
- Príprava omáčky:
- Na panvici roztopte 40 g masla. Pridajte 20 g múky a miešajte, aby sa vytvoril hladký základ.
- Postupne pridajte 500 ml mlieka a nechajte zmes variť, kým nezhustne.
- Pridajte pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a muškátový oriešok podľa chuti.
- Do omáčky pridajte nastrúhaný parmezán a miešajte, kým sa neroztopí.
- Spojenie špagiet s omáčkou:
- Uvarené špagety pridajte do omáčky a dobre premiešajte, aby sa špagety rovnomerne pokryli.
- Príprava šalátu:
- Paradajku nakrájajte na plátky, pridajte nakrájanú mozzarellu a pár lístkov bazalky.
- Oblejte rastlinným olejom a trochu balzamikovou omáčkou podľa chuti.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre ešte výraznejšiu chuť môžete pridať kúsky slaniny alebo šunky do omáčky.
- Ak nemáte parmezán, skúste ho nahradiť iným tvrdým syrom podľa chuti.
Cestoviny so smotanovou omáčkou – Video recept:
Cestoviny so smotanovou omáčkou sú perfektným jedlom pre rýchly a jednoduchý obed, ktorý poteší chuťové poháriky. Pripraviť ich zvládne každý, a výsledkom bude sýte a chutné jedlo pre celú rodinu.
Súvisiace články:
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Meine Rezepte