Jablkový koláč je klasickým slovenským koláčom, ktorý nikdy nesklame. Dnes vám predstavíme babičkin recept na jablkový koláč, ktorý je jemný, lahodný a potrebuje iba jedno vajíčko!
Recept na jemný a lahodný jablkový koláč:
Ingrediencie:
- 100 g kryštálového cukru
- 30 g masla
- 3 jablká
- Šťava z polovice citróna
- Trochu škorice
- 1 vajíčko
- 80 g cukru
- 100 g masla
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku (5 g)
- 280 g hladkej múky
- Cukor práškový
Jablkový koláč – Postup prípravy:
- Na panvici roztopte 100 g cukru na karamel, pridajte 30 g masla a stále miešajte.
- Jablká nakrájajte na kocky, pokvapkajte citrónovou šťavou a pridajte do panvice.
- Pridajte trochu škorice a neustále miešajte.
- V druhej miske zmiešajte 1 vajíčko, 80 g cukru, 100 g rozpusteného masla a 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku.
- Pridajte 280 g hladkej múky a dobre premiešajte. Vypracujte cesto rozdeľte ho na dve polovice a jednu polovicu vložte do chladničky.
- Potom polovicu cesta rovnomerne uložte do vymastenej formy na papier na pečenie.
- Navrstvite jablká a na vrch nastrúhajte druhú polovicu cesta z chladničky.
- Pečte v rúre pri 180°C po dobu 30 až 35 minút.
- Po upečení posypte koláč práškovým cukrom.
Video recept:
Tento babičkin recept na jablkový koláčik je jednoduchý, ale výsledok je úžasný. Koláč je jemný, lahodný a ideálny na každú príležitosť.
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na FRANCÚZSKY jablkový koláč s kyslou smotanou: Rozplýva v ústach! Jednoduchý a veľmi chutný!
Zdroj: Youtube kanál ricette arabe