Úžasná Zebra bublanina, ktorá vyniká svojou jemnosťou a lákavým vzhľadom. Tento dezert, inspirovaný štýlom zebry, zaručene zapôsobí na všetkých milovníkov sladkostí!
Lahodná Zebra bublanina – Ingrediencie:
- 180 gramov masla
- Soľ
- 220 gramov cukru, ideálne kryštálového
- 3 vajíčka
- 180 gramov kyslej smotany
- 280 až 300 gramov hladkej múky
- 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička kakaa
- 1 čajová lyžička vody
Postup prípravy:
Začneme tým, že do misky dáme maslo, pridáme soľ a cukor. Tieto ingrediencie spolu vymixujeme. Počas šľahania postupne pridávame vajcia a potom pridáme smotanu. Pokračujeme v šľahaní, kým nevznikne riedke cesto.
Do tejto zmesi pridáme múku a prášok do pečiva a všetko dobre premiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do malej misky pridáme kakao a vodu a premiešame. Túto kakaovú zmes pridáme do jednej polovice cesta.
Pripravený plech potrieme olejom. Na plech striedavo lyžicou nanášame hnedé a biele cesto.
Špajľou v ceste spravíme ľubovoľné vzory.
Plech vložíme do rúry a pečieme 45-50 minút pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!
Video recept:
Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ВКУСНЫЕ РЕЦЕПТЫ