Hľadáte lahodný a rýchly dezert, ktorý ohúri vašich hostí? Nepečená torta Kravička je perfektnou voľbou! Táto torta je vyrobená z kakaových a maslových piškót, krému zo šľahačky a želatíny a čokoládovej polevy. Je ľahká, osviežujúca a jednoducho sa pripravuje.
Perfektný dezert na letné oslavy, pikniky a grilovanie. Pripravte si ju jednoducho a rýchlo s naším receptom!
Nepečená torta Kravička
Ingrediencie:
- 250 g kakaových piškót
- 250 g maslových piškót
- 660-700 ml šľahačky
- 1-2 PL práškového cukru
- 70 g citrónového želé
Pre čokoládovú polevu:
- 2,5 PL šľahačky
- 100-120 g mliečnej čokolády
Postup prípravy:
- Rozpustíme citrónové želé v 200 ml horúcej vody a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Potom želatínu necháme vychladnúť.
- Na dno formy vyloženej papierom na pečenie uložíme vrstvu kakaových piškót.
- Do misky pridáme šľahačku, cukor a pomocou mixéra vyšľaháme. Pridáme vychladnutú želatínu a opäť krátko vyšľaháme, len aby sa všetky suroviny spojili.
- Na kakaové piškóty nanesieme časť krému a rovnomerne ho rozotrieme špachtľou. Potom pridáme vrstvu maslových piškót.
- Ako ďalšiu vrstvu nanesieme opäť krém, pokračujeme vrstvou kakaových piškót, potom krém a na záver maslové piškóty. Každá vrstva by mala byť rovnomerne rozotretá.
- Na poslednú vrstvu piškót nanesieme zvyšok krému.
- Pripravíme polevu: do menšej misky pridáme čokoládu a šľahačku a zohrejeme. Potom dôkladne premiešame, kým nevznikne hladká poleva.
- Pripravenú polevu lyžicou pokvapkáme po vrchu torty, vytváramej tak nepravidelné tvary.
- Hotovú tortu vložíme do chladničky a necháme ju tam cez noc, aby sa krásne stuhla.
- Nasledujúci deň môžete podávať tento krémovo-piškótový dezert. Stačí ho len nakrájať na porcie a môžete ho podávať vašim hosťom.
Nepečená torta Kravička – Video recept:
Nepečená torta Kravička – osviežujúca a ľahká pochúťka, ktorá si vás podmaní svojou jednoduchou prípravou a lahodnou chuťou. Vychutnajte si ju na letných oslavách, piknikoch a grilovačkách a potešte seba aj svojich blízkych.
Súvisiace články
Slávna orechová torta VEVERIČKA: Lahodná vianočná torta bez smotany a želatíny!
KRÉMEŠ VIANOČNÁ TORTA z lístkového cesta: Rýchly a jednoduchý recept za 5 minút!
Veľkonočný nepečený zákusok OBLÍŽ PRST: Jednoduchý a rýchlo pripravený!
zdroj: Sprint Cooking