Marhuľová roláda je jedným z najchutnejších a najrýchlejších dezertov, ktoré môžete pripraviť. Tento recept je tak jednoduchý a chutný, že ho budete chcieť pripraviť znova a znova.
Je ideálny na rýchly letný dezert a je tak dobrý, že ho budete chcieť pripraviť pre všetkých svojich priateľov a rodinu. Toto cesto je vynikajúce aj pre iné druhy ovocia – jablká, hrušky, broskyne. Dokonca, skúšala som ho aj s čerešňami a výsledok bol fantastický. Skúste ho aj vy a uvidíte, že ho budete piecť aj 3x do týždňa!
Vynikajúca marhuľová roláda
Potrebujeme:
- Marhule: 400 g
- Stredné vajcia: 2 ks
- Štipku soli
- Kryštálový cukor: 60 g
- Hladká múka: 60 g
- Prášok do pečiva: 3 g
- Na posypanie: práškový cukor
Marhuľová roláda – Postup prípravy:
Začneme tým, že umyjeme marhule, vykôstkujeme ich a nakrájame na tenké plátky. Pripravíme si jednoduché cesto: do misky pridáme vajcia a soľ a mixérom vyšľaháme. Počas šľahania postupne pridávame cukor. Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a metličkou dôkladne premiešame.
Formu na pečenie vystlanú papierom na pečenie potrieme zmäknutým maslom a posypeme cukrom. Vďaka tomuto kroku získa dezert krásne karamelový nádych. Potom naspodok naukladáme marhule a nalejeme cesto. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.
Po vybratí z rúry necháme cesto vychladnúť. Cesto preklopíme na podnos vystlaný papierom na pečenie, odstránime papier a zrolujeme. Roládu posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Nadýchaný CUKETOVÝ KOLÁČ SO SYROM: Ak máte doma 2 cukety, toto určite skúste!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette dolci