Viedenské karamelové veterníky: Tento recept má vyše 100 rokov, naučila ma ho moja stará mama!

Viedenské karamelové veterníky: Tento recept má vyše 100 rokov, naučila ma ho moja stará mama!

Hľadáte recept na lahodný dezert, ktorý ohúri celú rodinu? Vyskúšajte viedenské karamelové veterníky! Tento recept má vyše 100 rokov a naučila ma ho moja stará mama.

Nebojte sa, aj keď ste s veterníkmi nikdy nepiekli, s týmto receptom to zvládnete ľahko. Postup je podrobný a s fotografiami, takže sa vám nemôže nič pokaziť.

Viedenské karamelové veterníky

Ingrediencie

  1. Karamelový krém:
    • 4 lyžice cukru
    • 150 ml (⅔ šálky) 30% hustej smotany na varenie
  2. Pudingový krém:
    • 400 ml (1⅔ šálky) mlieka
    • 50 g (⅓ šálky) vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
    • 4 lyžice cukru
  3. Veterníky:
    • 50 g (1¾ oz) masla
    • 200 ml (¾ šálky) vody
    • Štipka soli
    • 150 g (1¼ šálky) hladkej múky
    • 4 vajcia
  4. Dokončenie krémov:
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na karamelový krém)
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na pudingový krém)
  5. Karamel na namáčanie veterníkov:
    • 125 g (⅔ šálky) cukru
    • 45 g (1 ½ oz) masla
    • 75 ml (⅓ šálky) 30% smotany

Postup prípravy

  1. Karamelový krém:
    • Do hrnca pridajte 4 lyžice cukru a pripravte karamel.
    • Za neustáleho miešania pridajte 150 ml hustej smotany. Karamel prelejte do misky, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť v chladničke.
  2. Pudingový krém:
    • V menšom množstve mlieka rozmiešajte pudingový prášok.
    • Zvyšok mlieka s 4 lyžicami cukru zohrejte vo veľkom hrnci. Po zohriatí pridajte rozmiešaný puding a miešajte, až kým nezískate hustý puding.
    • Puding prelejte do misky, zakryte fóliou (aby sa nevytvorila kožka) a nechajte vychladnúť.
  3. Veterníky:
    • Do hrnca dajte maslo, vodu a štipku soli. Varíme, kým sa maslo nerozpustí.
    • Pridajte múku a miešajte, až kým nevznikne cesto, ktoré sa lepí na dno hrnca.
    • Cesto nechajte vychladnúť neustálym miešaním v kuchynskom robote a postupne doň zapracujte vajcia.
    • Cesto vložte do cukrárenského vrecka a vytvarujte veterníky na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Pečieme pri 230 °C počas 10 minút, následne znížte teplotu na 200 °C a pečte ďalších 10 minút.
  4. Dokončenie krémov:
    • Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahačku, postupne do nej zašľahajte vychladnutý karamel.
    • Vyšľahajte ďalších 300 ml smotany a postupne do nej zašľahajte vychladnutý puding.
  5. Dekorácia a finálna úprava:
    • Upečené veterníky rozkrojte.
    • Pripravte karamel z cukru, masla a smotany, do ktorého namáčajte vrchy veterníkov.
    • Pudingový krém vložte do cukrárenského vrecka a navrstvite na spodky veterníkov.
    • Karamelový krém vložte do ďalšieho cukrárenského vrecka a navrstvite na pudingový krém.
    • Na pudingový krém položte vrch veterníkov.

Dobrú chuť!

Viedenské karamelové veterníkyVideo recept

Viedenské karamelové veterníky sú síce trochu náročnejšie na prípravu, ale výsledok stojí za to. Sú krásne, chutné a zaručene ulahodia každému.

Súvisiace články

15-minútové veterníky z lístkového cesta: Na oslave mali taký obrovský úspech, že klasické veterníky už ani nerobím!

Jednoduché domáce veterníky: Až 40 kusov z 3 vajec!

Veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte


Súvisiace príspevky

Mini zemiaková pizza – Jednoduché a chutné jedlo zo zemiakov

Mini zemiaková pizza – Jednoduché a chutné jedlo zo zemiakov

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Mini zemiaková pizza je jednoduchý a chutný recept, ktorý poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Je to skvelá alternatíva k tradičnej pizzi a navyše rýchla na prípravu. Ak hľadáte ľahký a zaujímavý spôsob, ako spracovať zemiaky, vyskúšajte tento recept. Mini zemiaková pizza vás […]

Neuveriteľne lahodné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy: Dokonale uvarené a šťavnaté

Neuveriteľne lahodné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy: Dokonale uvarené a šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy sú rýchle, jednoduché na prípravu a plné chuti. S touto receptúrou pripravíte dokonale šťavnaté a voňavé kuracie mäso, ktoré si zamiluje celá rodina. Príprava kuracích stehien v teplovzdušnej fritéze vám ušetrí čas a energiu. Marináda z citrónovej […]

Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom: Jednoduché a lahodné jedlo

Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom: Jednoduché a lahodné jedlo

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom sú skutočne jednoduché na prípravu, no zároveň plné chuti. Vďaka kombinácii šťavnatého mäsa, lahodných húb a rozpusteného syra si tento pokrm zamiluje celá rodina. Pripravte si tento lahodný recept, ktorý sa hodí ako na […]

Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol! Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté

Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol! Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kuracie prsia sú obľúbeným pokrmom v mnohých domácnostiach. Ak hľadáte nový recept na šťavnaté, chutné a jednoduché kuracie prsia, ste na správnom mieste! Tento recept je rýchly, lacný a zaručene poteší celú rodinu. Tieto kuracie prsia sú marinované v špeciálnej zmesi korenín […]

Babičkin domáci slivkový koláč: Presne tak, ako ho piekli naše staré mamy

Babičkin domáci slivkový koláč: Presne tak, ako ho piekli naše staré mamy

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Babičkin domáci slivkový koláč je klasický recept, ktorý si pamätáme z detstva. Jemné kysnuté cesto, šťavnaté slivky a chrumkavá posýpka – to všetko vytvára neopakovateľnú chuť, ktorú si jednoducho zamilujete. Pripravte si tento tradičný koláč podľa nášho overeného receptu a potešte svoju […]

Malinové mini tortičky: Výborný dezert z piškótového cesta s dvomi lahodnými plnkami a malinovým želé

Malinové mini tortičky: Výborný dezert z piškótového cesta s dvomi lahodnými plnkami a malinovým želé

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Malinové mini tortičky sú skutočným zážitkom pre všetkých milovníkov dezertov. Táto kombinácia piškótového cesta, jemných plniek a osviežujúceho malinového želé poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči. Pripravte si tento lahodný dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Prekvapte svoju rodinu a […]


Google Správy: Daj nám ⭐