Viedenské karamelové veterníky: Tento recept má vyše 100 rokov, naučila ma ho moja stará mama!

Viedenské karamelové veterníky: Tento recept má vyše 100 rokov, naučila ma ho moja stará mama!

Hľadáte recept na lahodný dezert, ktorý ohúri celú rodinu? Vyskúšajte viedenské karamelové veterníky! Tento recept má vyše 100 rokov a naučila ma ho moja stará mama.

Nebojte sa, aj keď ste s veterníkmi nikdy nepiekli, s týmto receptom to zvládnete ľahko. Postup je podrobný a s fotografiami, takže sa vám nemôže nič pokaziť.

Viedenské karamelové veterníky

Ingrediencie

  1. Karamelový krém:
    • 4 lyžice cukru
    • 150 ml (⅔ šálky) 30% hustej smotany na varenie
  2. Pudingový krém:
    • 400 ml (1⅔ šálky) mlieka
    • 50 g (⅓ šálky) vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
    • 4 lyžice cukru
  3. Veterníky:
    • 50 g (1¾ oz) masla
    • 200 ml (¾ šálky) vody
    • Štipka soli
    • 150 g (1¼ šálky) hladkej múky
    • 4 vajcia
  4. Dokončenie krémov:
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na karamelový krém)
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na pudingový krém)
  5. Karamel na namáčanie veterníkov:
    • 125 g (⅔ šálky) cukru
    • 45 g (1 ½ oz) masla
    • 75 ml (⅓ šálky) 30% smotany

Postup prípravy

  1. Karamelový krém:
    • Do hrnca pridajte 4 lyžice cukru a pripravte karamel.
    • Za neustáleho miešania pridajte 150 ml hustej smotany. Karamel prelejte do misky, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť v chladničke.
  2. Pudingový krém:
    • V menšom množstve mlieka rozmiešajte pudingový prášok.
    • Zvyšok mlieka s 4 lyžicami cukru zohrejte vo veľkom hrnci. Po zohriatí pridajte rozmiešaný puding a miešajte, až kým nezískate hustý puding.
    • Puding prelejte do misky, zakryte fóliou (aby sa nevytvorila kožka) a nechajte vychladnúť.
  3. Veterníky:
    • Do hrnca dajte maslo, vodu a štipku soli. Varíme, kým sa maslo nerozpustí.
    • Pridajte múku a miešajte, až kým nevznikne cesto, ktoré sa lepí na dno hrnca.
    • Cesto nechajte vychladnúť neustálym miešaním v kuchynskom robote a postupne doň zapracujte vajcia.
    • Cesto vložte do cukrárenského vrecka a vytvarujte veterníky na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Pečieme pri 230 °C počas 10 minút, následne znížte teplotu na 200 °C a pečte ďalších 10 minút.
  4. Dokončenie krémov:
    • Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahačku, postupne do nej zašľahajte vychladnutý karamel.
    • Vyšľahajte ďalších 300 ml smotany a postupne do nej zašľahajte vychladnutý puding.
  5. Dekorácia a finálna úprava:
    • Upečené veterníky rozkrojte.
    • Pripravte karamel z cukru, masla a smotany, do ktorého namáčajte vrchy veterníkov.
    • Pudingový krém vložte do cukrárenského vrecka a navrstvite na spodky veterníkov.
    • Karamelový krém vložte do ďalšieho cukrárenského vrecka a navrstvite na pudingový krém.
    • Na pudingový krém položte vrch veterníkov.

Dobrú chuť!

Viedenské karamelové veterníkyVideo recept

Viedenské karamelové veterníky sú síce trochu náročnejšie na prípravu, ale výsledok stojí za to. Sú krásne, chutné a zaručene ulahodia každému.

Súvisiace články

15-minútové veterníky z lístkového cesta: Na oslave mali taký obrovský úspech, že klasické veterníky už ani nerobím!

Jednoduché domáce veterníky: Až 40 kusov z 3 vajec!

Veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte


Súvisiace príspevky

Nadýchaný jahodový koláč: Jednoduchý recept pre začiatočníkov

Nadýchaný jahodový koláč: Jednoduchý recept pre začiatočníkov

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte chuť na niečo sladké a zároveň osviežujúce? Tento nadýchaný jahodový koláč je presne to, čo hľadáte. S jednoduchým postupom a dostupnými ingredienciami si ho hravo pripravíte aj keď ste začiatočník v kuchyni. Náš recept vás prevedie krok za krokom celou prípravou, […]

Raňajky do 15 minút: Tortilla muffiny s vajíčkom a slaninou pre celú rodinu!

Raňajky do 15 minút: Tortilla muffiny s vajíčkom a slaninou pre celú rodinu!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na rýchle a chutné raňajky, ktoré sú ideálne pre celú rodinu? Vyskúšajte naše tortilla muffiny s vajíčkom a slaninou! Tieto muffiny sa pripravujú z tortillových košíčkov plnených vajíčkovou zmesou, slaninou, jarnou cibuľkou a syrom. Sú chutné, sýte a zaručene vám […]

Opekaná bravčová panenka s medovo-cesnakovou omáčkou: Gurmánska večera za pár minút!

Opekaná bravčová panenka s medovo-cesnakovou omáčkou: Gurmánska večera za pár minút!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na chutné a šťavnaté mäsové jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu a zároveň ohromí vašich hostí? Vyskúšajte našu opekanú bravčové panenku s medovo-cesnakovou omáčkou! Táto kombinácia jemného mäsa a sladko-pikantnej omáčky je neodolateľná a zaručene poteší aj tie najnáročnejšie jazýčky. […]

Zahrejte sa zvnútra aj zvonku: Pikantná fazuľová kaša s čili pre vegetariánov a vegánov!

Zahrejte sa zvnútra aj zvonku: Pikantná fazuľová kaša s čili pre vegetariánov a vegánov!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte chutné a sýte jedlo, ktoré vás zahreje nie len v chladných dňoch? Vyskúšajte našu pikantnú fazuľovú kašu s čili! Táto kaša je plná chuti a arómy vďaka čili papričke, cibuli, zeleru a koreniu. Je ľahká na prípravu a zvládne ju aj […]

Mandľová roláda s jogurtovým krémom: Sladké potešenie bez kalórií!

Mandľová roláda s jogurtovým krémom: Sladké potešenie bez kalórií!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na chutný a zdravý dezert, ktorý je zároveň ľahký na trávenie a nízko kalorický? Vyskúšajte našu mandľovú roládu s jogurtovým krémom! Táto lahodná pochúťka je vyrobená z mandľovej múky, jogurtu a smotanového syra a je plná chuti a sviežosti. Vďaka […]

Svieži a farebný šalát s orzo: Rýchle a ľahké jedlo na letné dni!

Svieži a farebný šalát s orzo: Rýchle a ľahké jedlo na letné dni!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na ľahké a chutné letné jedlo? Vyskúšajte náš svieži a farebný šalát s orzo! Táto kombinácia orzo cestovín, zeleniny a lahodnej citrónovej zálievky je ideálna na obed, večeru alebo piknik. Recept je rýchly a jednoduchý, takže ho zvládne aj začínajúci […]


Google Správy: Daj nám ⭐