Search

Vianočný orechovo-karamelový LOTUS zákusok: Úžasne jemný, šťavnatý, s dokonalou kombináciou chutí karamelu a orieškov!

LOTUS zákusok
LOTUS zákusok

Obsah receptu

Uvažujete, ako rozjasniť vianočný stôl neobyčajným dezertom? Recept pani Vierky z youtube LiViera Desserts na orechovo-karamelový LOTUS zákusok je to pravé umenie pre milovníkov sladkostí.

Vianoce sú synonymom tepla a rodinnej pohody, a čo môže byť lepšie ako zdieľať tieto chvíle s láskavým dezertom? LOTUS zákusok, kombinujúci jemný orechový korpus a bohatú karamelovú plnku, je ako stvorený pre tieto okamihy. Jeho príprava je jednoduchá, a výsledok? Neodolateľne chutný!

Vianočný orechovo-karamelový LOTUS zákusok

Ingrediencie:

  • Orechová piškóta:
    • 6 žĺtkov (veľkosť M)
    • 50 ml slnečnicového oleja
    • 80 ml mlieka
    • 1 lyžička vanilkovej pasty alebo vanilkový cukor
    • 6 bielkov (veľkosť M)
    • 180 g kryštálového cukru
    • 150 g hladkej múky
    • 8 g prášku do pečiva
    • 25 g vlašských orechov
    • Plech 38 cm x 45 cm
  • Lotusová plnka:
    • 3 vajcia (veľkosť M)
    • 60 g kryštálového cukru
    • 20 g hladkej múky
    • 20 g kukuričného škrobu
    • 300 ml teplého mlieka
    • 200 g masla
    • 400 g LOTUS nátierky
  • Sirup:
    • 150 ml teplej vody
    • 50 ml rumu
    • 20 g cukru
  • Na ozdobu:
    • Postrúhané Lotus sušienky

Postup prípravy:

  1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka. Žĺtky premiešame s olejom, mliekom a vanilkovou pastou. Bielky šľaháme samostatne, postupne pridávame cukor, až kým nevznikne tuhý sneh. Preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo pridávame do žĺtkovej zmesi a snehu. Nakoniec vmiešame nasekané orechy. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 180°C asi 18-20 minút.
  2. Plnka: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a kukuričný škrob. Pridáme teplé mlieko a za stáleho miešania uvaríme kašu. Po vychladnutí do kaše vmiešame vyšľahané maslo a Lotusovú nátierku.
  3. Upečenú piškótu rozkrojíme, obidve polovice navlhčíme pripraveným sirupom. Na spodnú časť nanesieme plnku, prikryjeme druhou polovicou piškóty a vrch potrieme zvyšnou plnkou. Ozdobíme postrúhanými Lotus sušienkami.

Video recept

Tento vianočný orechovo-karamelový LOTUS zákusok je ideálnou voľbou pre každého, kto chce na sviatočnom stole predstaviť niečo nové a nevšedné. Jeho príprava je jednoduchá, ale výsledok ohromí každého milovníka sladkostí. Vychutnajte si tento sviatočný dezert, ktorý kombinuje bohatú chuť karamelu a orieškov v dokonalom harmónii!

Súvisiace články

Vianočné nepečené LOTUS guľky s bielou čokoládou: Iba 3 ingrediencie!

Mini tvarohové koláčiky Lotus Biscoff a Oreo bez pečenia. Ľahké a chutné!

Dezertné poháre s Lotus sušienkami. Veľmi ľahké a chutné!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty