Uvažujete, ako rozjasniť vianočný stôl neobyčajným dezertom? Recept pani Vierky z youtube LiViera Desserts na orechovo-karamelový LOTUS zákusok je to pravé umenie pre milovníkov sladkostí.
Vianoce sú synonymom tepla a rodinnej pohody, a čo môže byť lepšie ako zdieľať tieto chvíle s láskavým dezertom? LOTUS zákusok, kombinujúci jemný orechový korpus a bohatú karamelovú plnku, je ako stvorený pre tieto okamihy. Jeho príprava je jednoduchá, a výsledok? Neodolateľne chutný!
Vianočný orechovo-karamelový LOTUS zákusok
Ingrediencie:
- Orechová piškóta:
- 6 žĺtkov (veľkosť M)
- 50 ml slnečnicového oleja
- 80 ml mlieka
- 1 lyžička vanilkovej pasty alebo vanilkový cukor
- 6 bielkov (veľkosť M)
- 180 g kryštálového cukru
- 150 g hladkej múky
- 8 g prášku do pečiva
- 25 g vlašských orechov
- Plech 38 cm x 45 cm
- Lotusová plnka:
- 3 vajcia (veľkosť M)
- 60 g kryštálového cukru
- 20 g hladkej múky
- 20 g kukuričného škrobu
- 300 ml teplého mlieka
- 200 g masla
- 400 g LOTUS nátierky
- Sirup:
- 150 ml teplej vody
- 50 ml rumu
- 20 g cukru
- Na ozdobu:
- Postrúhané Lotus sušienky
Postup prípravy:
- Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka. Žĺtky premiešame s olejom, mliekom a vanilkovou pastou. Bielky šľaháme samostatne, postupne pridávame cukor, až kým nevznikne tuhý sneh. Preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo pridávame do žĺtkovej zmesi a snehu. Nakoniec vmiešame nasekané orechy. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 180°C asi 18-20 minút.
- Plnka: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a kukuričný škrob. Pridáme teplé mlieko a za stáleho miešania uvaríme kašu. Po vychladnutí do kaše vmiešame vyšľahané maslo a Lotusovú nátierku.
- Upečenú piškótu rozkrojíme, obidve polovice navlhčíme pripraveným sirupom. Na spodnú časť nanesieme plnku, prikryjeme druhou polovicou piškóty a vrch potrieme zvyšnou plnkou. Ozdobíme postrúhanými Lotus sušienkami.
Video recept
Tento vianočný orechovo-karamelový LOTUS zákusok je ideálnou voľbou pre každého, kto chce na sviatočnom stole predstaviť niečo nové a nevšedné. Jeho príprava je jednoduchá, ale výsledok ohromí každého milovníka sladkostí. Vychutnajte si tento sviatočný dezert, ktorý kombinuje bohatú chuť karamelu a orieškov v dokonalom harmónii!
Súvisiace články
Vianočné nepečené LOTUS guľky s bielou čokoládou: Iba 3 ingrediencie!
Mini tvarohové koláčiky Lotus Biscoff a Oreo bez pečenia. Ľahké a chutné!
Dezertné poháre s Lotus sušienkami. Veľmi ľahké a chutné!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts