Vianočné VENČEKY z odpaľovaného cesta s JEDNODUCHÝM pudingovým krémom

Vianočné VENČEKY z odpaľovaného cesta s JEDNODUCHÝM pudingovým krémom

Obľúbené vianočné maškrty nemusia byť len o tradičných receptoch. Vyskúšajte tieto výnimočné venčeky z odpaľovaného cesta, ktoré vás prekvapia svojou jednoduchosťou a neodolateľnou chuťou.

Pripravte si doma lahodné venčeky z odpaľovaného cesta a doplňte ich jemným pudingovým krémom. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí milujú sladké pečivo, ale zároveň hľadajú niečo nové a originálne. Ako bonus, tieto venčeky sú tak jednoduché na prípravu, že si ich zamilujete už po prvej skúsenosti v kuchyni.

Vianočné VENČEKY z odpaľovaného cesta

Ingrediencie

  • Cesto:
    • 50g oleja
    • 150g vody
    • 125g hladkej múky
    • 3 vajcia
  • Krém:
    • 300 ml mlieka
    • 1 vrecko vanilkového Dr. Oetker Créme Ole
    • 100g cukru múčka
    • 250 ml šľahačky

Postup prípravy

Príprava cesta:

  1. V hrnci zohrejte vodu s olejom. Po zovretí pridajte múku a dôkladne premiešajte. Cesto nechajte vychladnúť.
  2. Postupne pridávajte do cesta jedno vajce a poriadne miešajte, kým nebude cesto hladké.

Tvarovanie a pečenie venčekov:

  1. Na plech s papierom na pečenie formujte venčeky pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
  2. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 25 minút. Dôležité: Počas pečenia rúru neotvárajte!

Príprava krému:

  1. Zmiešajte mlieko s Créme Ole a cukrom a miešajte, kým krém nezhustne.
  2. 250 ml šľahačkovej smotany vyšľahajte a zapracujte do krému vareškou. Krém dajte do chladničky.

Dokončenie venčekov:

  1. Upečené venčeky si nakrájajte na polovicu.
  2. Naplňte ich pripraveným krémom.
  3. Posypte práškovým cukrom.

VENČEKY z odpaľovaného cestaVideo recept

Pripravte si doma tieto výnimočné venčeky z odpaľovaného cesta s jemným pudingovým krémom a vychutnajte si ich s rodinou alebo priateľmi. Tento recept vám prináša jednoduchosť prípravy a neodolateľnú chuť, ktorá obohatí vaše vianočné stolovanie.

Súvisiace články

Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta: Najlepší recept!

Jednoduché domáce veterníky: Až 40 kusov z 3 vajec!

Veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Iveta Holendová


Súvisiace príspevky

Vynikajúca domáca Quesadilla s hovädzím mäsom a syrom: Rýchle a chutné jedlo pre celú rodinu!

Vynikajúca domáca Quesadilla s hovädzím mäsom a syrom: Rýchle a chutné jedlo pre celú rodinu!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchle a chutné jedlo, ktoré poteší celú rodinu? Vyskúšajte tieto vynikajúce domáce quesadilly s hovädzím mäsom a syrom! Sú plné chuti a pripravené za pár minút. Quesadilly sú skvelou voľbou pre obed, večeru alebo len tak ako snack. Môžete ich naplniť […]

Domáca talianska Panna Cotta: Lahodný dezert pre každú príležitosť!

Domáca talianska Panna Cotta: Lahodný dezert pre každú príležitosť!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte lahodný dezert, ktorý zaručene ohúri vašich hostí? Vyskúšajte našu domácu taliansku panna cottu so sladučkými jahodami! Tento krémový a osviežujúci dezert sa ľahko pripravuje a je ideálny pre letné dni. Panna cotta je taliansky dezert vyrobený zo smotany, mlieka, cukru a […]

Mini jablkové donuty z ovsenej múky: Zdravá a lahodná pochúťka!

Mini jablkové donuty z ovsenej múky: Zdravá a lahodná pochúťka!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte zdravú a chutnú alternatívu klasických donutov? Vyskúšajte tieto mini jablkové donuty z ovsenej múky! Sú plné vlákniny a ovocnej chuti, a navyše jednoduché na prípravu. Zabudnite na mastné a kalorické donuty z obchodu! S týmto receptom si môžete vychutnať zdravú a […]

Prírodné bravčové rezne s kukuricou podľa babky Stanky: Najlepší nedeľný obed!

Prírodné bravčové rezne s kukuricou podľa babky Stanky: Najlepší nedeľný obed!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyskúšajte náš rodinný recept na prírodné bravčové rezne s kukuricou, ktorý zaručene poteší celú rodinu. Pripravte si nedeľný obed ako od babičky a užite si spoločné chvíle pri stole. Tento jednoduchý recept na prírodné rezne s kukuricou zvládne aj úplný začiatočník. S […]

Chrumkavé taštičky z lístkového cesta s hubami, klobásou a syrom

Chrumkavé taštičky z lístkového cesta s hubami, klobásou a syrom

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyskúšajte tieto chrumkavé taštičky z lístkového cesta plnené hubami, klobásou a syrom. Tento jednoduchý recept zvládne naozaj každý a výsledok ohromí celú rodinu. Chrumkavé lístkové cesto, šťavnatá klobása, aromatické huby a roztopený syr – to je kombinácia, ktorej neodolá žiadny milovník dobrého […]

Sladké jahody po celý rok: Jednoduchý recept na zaváranie jahôd bez varenia

Sladké jahody po celý rok: Jednoduchý recept na zaváranie jahôd bez varenia

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Milujete jahody, ale sezóna je taká krátka? Vyskúšajte tento jednoduchý recept na zaváranie jahôd bez varenia a vychutnávajte si ich sladkú chuť po celý rok! Žiadne zložité postupy, len čerstvé jahody, cukor a pár pohárov. Zabudnite na mrazenie a varenie, tento recept […]


Google Správy: Daj nám ⭐