Veľkonočné Parížske rožky: Najobľúbenejší zákusok na Veľkú noc!

Veľkonočné Parížske rožky: Najobľúbenejší zákusok na Veľkú noc!

Hľadáte recept na perfektný veľkonočný dezert? Už nehľadajte! Tieto Veľkonočné Parížske rožky sú plnené lahodným kakaovým krémom a obalené v čokoládovej poleve. Sú ľahké, nadýchané a jednoducho neodolateľné.

Užite si Veľkú noc s touto klasikou! Veľkonočné Parížske rožky sa pripravujú z jednoduchých surovín a sú zábavou pre celú rodinu. Tento úžasný recept sme našli na youtube LiViera Desserts.

Veľkonočné Parížske rožky

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4 vaječné bielky
  • 300 g kryštálového cukru
  • 300 g vlašských orechov

Krém:

  • 5 vajec strednej veľkosti
  • 180 g kryštálového cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 500 g masla

Čokoládová poleva:

  • 200 g tmavej čokolády (52 %)
  • 100 g kokosového oleja

Postup prípravy:

Cesto:

Do horúceho vodného kúpela vložíme hlbšiu misku, v ktorej zmiešame 300 g kryštálového cukru a 4 vaječné bielka tak, aby sa všetok cukor ponoril do bielok. Ďalej miešame len občas a sledujeme teplotu. Bielka zohrejeme na teplotu 72-76 stupňov Celzia. Ešte horúce prelejeme do misky a šľaháme asi 10 minút. Sneh po vyšľahaní je krásne hustý a lesklý. Počas šľahania vychladne, takže hneď do neho na dva razy pridáme na jemno namleté vlašské orechy. Miešame len vareškou. Sneh preložíme do cukrárenského vrecka a koniec odstrihneme podľa toho, aké veľké budeme robiť rozteky. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame rozteky. Mokrým prstom môžeme rožteky upraviť. Pečieme pri 190°C približne 5 – 6 minút. Po vypnutí rúry dvierka pootvoríme a rozteky ešte 10 minút dosúšame. Rožteky necháme vychladnúť a pokračujeme prípravou krému.

Krém:

Do 5 vajec pridáme 180 g kryštálového cukru a miešame, pokým sa cukor nerozpustí. Vajíčka pasterizujeme podobným spôsobom ako bielka. Vajíčka zohrejeme nad parou na teplotu 72-76 stupňov Celzia. Prelejeme do väčšej misy a na vysokých otáčkach šľaháme do vychladnutia. Trvá to približne 15 minút. Potom pridáme 3 lyžice kvalitného kakaa a pokračujeme v šľahaní. Maslo izbovej teploty nakrájame na menšie kúsky a postupne pridáme a šľaháme. Krém by mal vychladnúť a zhustnúť. Krém dáme do cukrárenského vrecka a dáme ozdobnú špičku a nanesieme na vychladnuté rozteky. Rozteky s krémom dáme do chladničky stuhnúť.

Čokoládová poleva:

Do hlbšej nádoby nalámeme 200 g kvalitnej horkej čokolády a pridáme 100 g kokosového oleja alebo iný rastlinný tuk. V horúcom vodnom kúpeli necháme roztopiť. Polevu necháme vychladnúť na 29 stupňov Celzia. Do čokolády ponoríme len krém a necháme dobre odtiecť. Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť.

Veľkonočné Parížske rožkyVideo recept:

Tieto Veľkonočné Parížske rožky sú perfektným dezertom na každú príležitosť. Sú krásne, chutné a určite zapôsobia na vašich hostí.

Súvisiace články

Výborné krehké sušienky KVETINKY nielen na Vianoce: Neuveriteľne dobré!

Rýchle vianočné čokoládové guľky len z 3 surovín a za 10 minút!

Legendárne žĺtkové rezy: Najtradičnejší nielen vianočný dezert!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts


Súvisiace príspevky

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany: Lepšie než čokoľvek, čo ste doteraz ochutnali!

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany: Lepšie než čokoľvek, čo ste doteraz ochutnali!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na dokonalé slané pečivo, ktoré ohromí každého hosťa? Tieto mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany sú odpoveďou na vaše kulinárske túžby! Ich neodolateľná chuť a jednoduchá príprava z nich robia ideálne pohostenie pre každú príležitosť. S kombináciou kyslej smotany, tvrdého syra […]

Lahodný čučoriedkový koláč s bielou čokoládou a mrveničkou: Najlepší koláč môjho detstva!

Lahodný čučoriedkový koláč s bielou čokoládou a mrveničkou: Najlepší koláč môjho detstva!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento lahodný čučoriedkový koláč s bielou čokoládou a mrveničkou je ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Jeho jemná textúra, sladká chuť bielej čokolády a osviežujúce čučoriedky vytvárajú dokonalú kombináciu. Čučoriedkový koláč s bielou čokoládou je výnimočne chutný a ľahko sa pripravuje. Stačí len […]

Takto chutil slivkový koláč v 19. storočí – starodávny recept!

Takto chutil slivkový koláč v 19. storočí – starodávny recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK V 19. storočí sa v slovenských domácnostiach bežne pripravoval tento lahodný slivkový koláč. Chrumkavá drobenka, sladké slivky a jemné cesto tvoria dokonalú kombináciu chutí, ktorá vám pripomenie časy našich predkov. Starodávne recepty majú svoje čaro a tento slivkový koláč nie je výnimkou. […]

Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete!

Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete! Vyskúšajte náš recept a prekvapte svojich blízkych delikátnym dezertom, ktorý je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu. Francúzsky koláč z minerálky je […]

Slané cuketové placky: Doma sa o ne vždy hádajú! Výdatné a rýchle jedlo za pár korún

Slané cuketové placky: Doma sa o ne vždy hádajú! Výdatné a rýchle jedlo za pár korún

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Cuketové placky sú obľúbeným jedlom, ktoré často rozvonia domácnosť a pritiahne všetkých k stolu. Bez ohľadu na to, či ste fanúšikom zeleniny alebo nie, tieto placky si vás určite získajú svojou chrumkavosťou a lahodnou chuťou. Slané cuketové placky sú skvelým riešením, keď […]

Lahodný jablkový koláč bez zbytočných starostí: Veľmi jednoduchý a rýchly recept s tajnou ingredienciou

Lahodný jablkový koláč bez zbytočných starostí: Veľmi jednoduchý a rýchly recept s tajnou ingredienciou

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK S naším rýchlym a jednoduchým postupom si vychutnáte dokonalý jablkový koláč bez zbytočných starostí. A prezradíme vám aj tajnú ingredienciu, ktorá ho urobí ešte neodolateľnejším. Predstavte si voňavý, teplý koláč s jemným cestom a šťavnatou jablkovou plnkou. A teraz si predstavte, že […]


Google Správy: Daj nám ⭐