Search

V zime už paradajky nekupujem! Takto mi vydržia celý jeden rok!

Sušené paradajky
Sušené paradajky

Obsah receptu

Skvelý spôsob, ako si paradajky vychutnať po celý rok. S našim jednoduchým receptom na domáce sušené paradajky si môžete vychutnať ich jedinečnú chuť, kedykoľvek budete chcieť.

Sušené paradajky, pripravené podľa nášho receptu, sú neskutočná lahôdka, ktorá vás určite neomrzí.

Sušené paradajky – Ingrediencie:

Potrebujeme:

  • 5 kg paradajok
  • 1 cesnak
  • soľ (kamennú, morskú alebo himalájsku)
  • tymián alebo rozmarín
  • 30 ml oleja (pre každý pohár)
  • sklenené poháre na zaváranie (s objemom 450 alebo 600 ml)

Postup prípravy:

Začneme tým, že paradajky umyjeme a nakrájame ich na štvrtiny, potom ich premiestnime do veľkej misy. Rozložíme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Následne paradajky posypeme soľou a tymiánom.

Po vložení plechu do predhriatej rúry paradajky pečieme jednu hodinu pri 200°C. Zostávajúce paradajky posypeme soľou a necháme ich sušiť na slnku.

Cesnak očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme na dno vopred umytých a vysušených zaváraninových pohárov. Na cesnak položíme vrstvu paradajok a potom opäť pridáme cesnak a tymián. Proces opakujeme, až kým sa pohár nevyplní.

Pohár potom doplníme olivovým olejom, pevne ho uzavrieme a otočíme hore nohami. V tejto polohe poháre necháme odstáť 8 až 10 hodín.

Sušené paradajky môžeme uchovávať na chladnom a tmavom mieste až rok.

Dobrú chuť!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Jednoduchý a lacný Portugalský chlebík: Bez miesenia, bez vajíčka


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja kuchyňa Ebruli

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty