Search

Úžasne jemné čokoládovo-karamelové veľkonočné rezy: Tento koláčik musíte ochutnať!

čokoládovo-karamelové veľkonočné rezy
čokoládovo-karamelové veľkonočné rezy

Obsah receptu

Hľadáte dokonalý dezert na Veľkú noc? Nehľadajte ďalej ako tieto úžasne jemné čokoládovo-karamelové veľkonočné rezy! Sú bohaté, krémové a jednoducho sa robia. Vychutnajte si ich s celou rodinou!

Tento recept na čokoládovo-karamelové rezy je inšpirovaný videom z YouTube kanála Leckeres und einfaches Essen. Je to jednoduchý recept, ktorý zvládne každý, a výsledkom je lahodný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina.

Čokoládovo-karamelové veľkonočné rezy

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 5 vajec
  • Štipka soli
  • 8 g (1 čajová lyžička) vanilkového cukru
  • 150 g (3/4 šálky) cukru
  • 120 g (3/4 šálky) hladkej múky
  • 30 g (2,5 lyžice) kakaového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 50 g (1/5 šálky) vriacej vody
  • Forma na pečenie 28×18 cm
  • Pečieme pri 180 ℃ 35 minút

Karamel:

  • 200 g (1 šálka) cukru
  • 120 g (0,6 šálky) horúcej smotany 33% tuku
  • 50 g (2 lyžice) masla

Na krém:

  • 200 g (1 šálka) smotany 33% tuku
  • 600 g (2,5 šálky) smotanového syra
  • Necháme odstáť v chladničke 4 hodiny

Na čokoládovú vrstvu:

  • 120 g čokolády
  • 60 g (2,5 lyžice) masla

Postup prípravy:

V mise vyšľahajte bielka s vanilkovým cukrom a štipkou soli. Postupne pridávajte cukor a vyšľahajte tuhý sneh.

Potom pridajte žĺtky a zmes premiešajte. Kakaový prášok, prášok do pečiva a múku preosejte a pridajte do zmesi, ktorú následne zmiešajte do hladka.

Pridajte vriacu vodu a zamiešajte.

Cesto vylejte do formy s rozmermi 28×18 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie, a pečte 35 minút pri teplote 180 ℃.

Medzitým si pripravte karamel: cukor rozpustite a nechajte ho skaramelizovať. Pridajte horúcu smotanu a maslo a miešajte, až kým sa všetko nerozpustí. Zmes preložte do misky, prikryte potravinárskou fóliou a umiestnite do chladničky.

Vychladnutý koláč rozkrojte na polovicu.

Na prípravu krému zmiešajte smotanu a smotanový syr, vyšľahajte do hladka a nechajte stuhnúť v chladničke.

Polovicu vychladnutého karamelu zmiešajte so smotanovým krémom.

Tento krém natrieť na spodnú časť koláča, pridajte karamel a zakryte druhou časťou korpusu.

Nechajte koláč odpočívať v chladničke pred podávaním.

Dobrú chuť!

Video recept

Tieto čokoládovo-karamelové rezy sú dokonalým dezertom na každú príležitosť. Sú bohaté, krémové a jednoducho sa robia. Vyskúšajte ich už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články

Veľkonočný koláč citrónový blesk: V okamihu zmizne zo stola!

Jednoduché mesiačiky na Veľkú noc: Chutnejšie veľkonočné pečivo som ešte nejedla!

Veľkonočné kávové rezy: Toto musíte vyskúšať, recept mám od mojej svokry


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Leckeres und einfaches Essen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty