Search

Uhorky ešte nikdy nechutili tak dobre! Chutná zeleninovo-uhorková pomazánka na zimu!

zeleninovo-uhorková pomazánka
zeleninovo-uhorková pomazánka

Obsah receptu

Zeleninovo-uhorková pomazánka na zimu – Táto omáčka, ktorú sa naučíte pripraviť podľa nášho jednoduchého a originálneho receptu, nie je len obyčajnou zeleninovou zmesou. Je to skvost, ktorý prináša spomienky na letné dni plné sviežosti a farieb priamo do vášho taniera, a to aj počas tých najchladnejších zimných dní.

Pozývame vás na cestu plnú chutí, kde hlavnú úlohu zohrávajú uhorky v kombinácii s ďalšími záhradnými pokladmi. Táto pomazának je skutočnou symfóniou chutí, ktorú môžete servírovať na mnohé spôsoby – ako prílohu k hlavným jedlám, namazať na chlebík alebo ju použiť ako báječný dip. A najlepšie na tom je, že si ju môžete pripraviť sami doma a užiť si tak kúsok leta aj počas zimy.

Zeleninovo-uhorková pomazánka na zimu – Potrebujeme:

  • 1 kg čerstvých uhoriek
  • 1 čajová lyžička soli
  • 300 gramov cibule
  • 300 gramov mrkvy
  • 300 gramov sladkej papriky
  • 300 gramov paradajok
  • 60 gramov paradajkovej pasty
  • 2 až 3 stredne veľké strúčiky cesnaku
  • 70 ml slnečnicového oleja
  • 20 gramov soli
  • Pálivá paprika podľa chuti (nepovinná prísada)
  • 40 gramov kryštalicového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 15 ml octu

Postup prípravy:

Postup prípravy je jednoduchý a zároveň zaručuje vynikajúci výsledok. Uhorky ošúpeme, odstránime z nich konce a nakrájame ich na malé kocky. Nakrájané uhorky premiešame v mise s lyžičkou soli a necháme odstáť.

Mrkvu a papriku (zo ktorej sme predtým odstránili jadierka a stopku) rozmelieme v mlynčeku na mäso. Paradajky tiež rozmelieme a spolu s paradajkovou pastou pridáme k mrkve a paprike.

V hrnci na oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a mrkvu, až kým cibuľa nezosklovatie. Uhorku, z ktorej sme predtým odliali šťavu, pridáme do hrnca a na strednom ohni ju varíme 20 až 25 minút.

Potom do zmesi pridáme paradajkovú zmes a všetko dobre premiešame. Nasypeme soľ a cukor a varíme bez pokrievky približne 30 minút.

Po uplynutí tejto doby pridáme do zmesi čierne korenie a pretlačený cesnak, zalejeme octom, premiešame a varíme ešte asi 5 minút.

Nakoniec horúcu pastu preložíme do sterilných pohárov, pevne uzavrieme a zabalíme dekou. Po úplnom vychladnutí je naša uhorková pasta pripravená na podávanie.

Dúfame, že vám bude chutiť!

Video recept:

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Cuketové fašírky so syrom pečené v rúre: Zdravý a chutný obed za pár minút


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Татьяна огородница.

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty