Tvarohový perník mäkký ako obláčik. Tvarohový obláčik je výnimočný svojou mäkkosťou a lahodnou kombináciou tvarohovej plnky a kakaového cesta. Aj keď môže znieť sofistikovane, je to jednoduchý recept, s ktorým si hravo poradia aj začiatočníci. Pripravený s láskou a pozornosťou, tento tvarohový perník sa rozpustí na vašom jazyku a zaručene vás očarí.
RECEPT NA TVAROHOVÝ PERNÍK:
INGREDIENCIE:
- 35 dkg polohrubej múky
- 25 dkg práškového cukru
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1,5 decilitra oleja
- 1,5 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- 2,5 decilitra acidofilného mlieka
- 1 vajce
PLNKA:
- 1 ks tvarohu
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 čajová lyžička zlatého klasu
- 1 vajce
POSTUP PRÍPRAVY TVAROHOVÉHO PERNÍKA:
- V miske dôkladne zmiešajte všetky suroviny na cesto, teda múku, práškový cukor, kakao, olej, sódu bikarbónu, acidofilné mlieko a vajce. Vznikne vám hladké a húževnaté cesto.
- Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne ho rozotrite po celej ploche.
- Tvarohovú plnku pripravíme tak, že v miske zmiešame tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor, zlatý klas a vajce.
- Tvarohovú plnku “porozhadzujte” po ceste na plechu.
- Plech s cestom a plnkou pečieme v predhriatej rúre na 160°C približne 40 minút, alebo kým perník nebude dostatočne upečený.
- Po upečení nechajte tvarohový obláčik vychladnúť a krájajte ho na štvorce alebo obľúbené tvary.
Tvarohový perník mäkký ako obláčik, je skutočným pôžitkom pre vaše chuťové poháriky. Jeho jedinečná kombinácia mäkkého cesta a náplne z tvarohu vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá zaručene poteší aj tých najnáročnejších gurmánov. Tento recept je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu, čo z neho robí ideálnu voľbu pre začiatočníkov aj skúsených kuchárov. Tvarohový obláčik je skvelým dezertom pre rôzne príležitosti. Môžete ho pripraviť pre seba a svoju rodinu ako jednoduchý pokrm na obed, alebo ho servírovať na oslavách a špeciálnych udalostiach. Jeho výnimočná chuť a textúra zaručene zanechajú dojem na vašich hosťoch. Tvarohový obláčik je jedinečným dezertom, ktorý si zamilujete a budete sa k nemu stále vracať.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Šťavnaté jablkové palacinky za 5 minút! Najrýchlejší a najjednoduchší recept na raňajky!