Search

Tradičné kakaové vianočné perníčky s cukrovou polevou pre dokonalú vianočnú náladu

kakaové vianočné perníčky
Kakaové vianočné perníčky

Obsah receptu

Pripravte si tie najchutnejšie kakaové vianočné perníčky podľa nášho receptu. Sladká vôňa kakaa a korenia vám zaručene navodí tú správnu vianočnú atmosféru.

Vianoce sa blížia a s nimi aj neodmysliteľná vôňa perníčkov. Ak hľadáte recept na tradičné kakaové vianočné perníčky, ste na správnom mieste. Tento recept je jednoduchý, zrozumiteľný a zvládne ho aj začiatočník. Výsledkom budú krásne voňavé a chrumkavé perníčky, ktoré potešia celú rodinu.

Ingrediencie:

  • Mlieko: 200 ml
  • Hladká múka: 100 g + 250 g (preosiata)
  • Cukor: 220 g
  • Rastlinný olej: 35 g
  • Žĺtok: 1 ks (voliteľné)
  • Kakaový prášok: 50 g
  • Prášok do pečiva: 15 g
  • Soľ: štipka
  • Sóda bikarbóna: štipka
  • Korenie: škorica, zázvor, muškátový oriešok, klinčeky, kardamón

Poleva

  • Vaječný bielok: 1 ks
  • Práškový cukor: 100-150 g
  • Citrónová šťava: 1-2 lyžičky

Postup prípravy:

  1. V hlbokej mise zmiešajte 100 g hladkej múky a 220 g cukru.
  2. Pridajte 200 ml horúceho mlieka a miešajte, potom nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. K zmesi pridajte 35 g oleja a voliteľne 1 žĺtok.
  4. Pridajte 50 g kakaového prášku, 15 g prášku do pečiva, štipku soli, sódy bikarbóny a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
  5. Nakoniec pridajte 250 g preosiatej hladkej múky a dôkladne premiešajte. Cesto bude viskózne a lepkavé, ale udrží si tvar.
  6. Cesto vypracujte na pomúčenej doske a vykrojte kolieska približne 5 cm v priemere. Ak sa cesto lepí, môžete pridať trochu múky.
  7. Kolieska poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C asi 10 minút. Potom ich nechajte vychladnúť.
  8. Na polevu zmiešajte vaječný bielok so 100-150 g práškového cukru a citrónovou šťavou.
  9. Perníčky namáčajte v poleve a položte ich na pergamenový papier, aby poleva stuhla.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Cesto na perníčky nechajte odležať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne však celú noc.
  2. Pri vaľkaní cesta používajte dostatok múky, aby sa nelepilo.
  3. Perníčky pečte na papieri na pečenie, aby sa neprilepili.
  4. Polevu na perníčky si môžete pripraviť podľa vlastnej chuti. Môžete použiť bielkovú polevu, čokoládovú polevu alebo farebnú polevu.
  5. Perníčky skladujte v uzavretej nádobe na chladnom a suchom mieste.

Video recept:

Veríme, že sa vám recept na kakaové vianočné perníčky páčil a že si na nich pochutíte. Prajeme vám krásne a pokojné vianočné sviatky.

Viac vianočných receptov nájdete tu:

Vianočné citrónové madlenky s čokoládovou polevou – krehké vianočné pečivo

Vianočná klasika: Sacherova torta, ktorú pečiem každé Vianoce

Vianočný orechový nugát s medom – tradičná sviatočná pochúťka

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Кулинарим с Таней

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty