Hľadáte recept na neodolateľný dezert, ktorý sa rozplýva v ústach? Vyskúšajte náš šťavnatý čokoládový koláč s dvojitou polevou! Je to nebíčko v papuľke a zvládne ho aj začiatočník.
Tento čokoládový koláč je taký lahodný, že sa po ňom len tak zapráši. Jemné cesto, bohatá poleva a jednoduchá príprava z neho robia ideálny dezert pre každú príležitosť.
Šťavnatý čokoládový koláč s dvojitou polevou
Ingrediencie:
Pre cesto:
- 3 vajíčka
- 150 gramov cukru
- 130 ml rastlinného oleja
- 150 ml mlieka
- 150 gramov hladkej múky
- 30 gramov kakaového prášku
- 14 gramov kypriaceho prášku
- 18 gramov vanilkového cukru
Prvá poleva:
- 150-200 ml mlieka
- 2 lyžice cukru
- 3 lyžice kakaa
- 30 ml roztopeného masla
Druhá poleva:
- 200 ml sladkej smotany
- 160 gramov tmavej čokolády
- 1 lyžica Nutelly
Postup prípravy:
- Oddelte bielka od žĺtkov.
- Bielka vyšľahajte s cukrom do tuhého snehu.
- K snehu pridajte žĺtky, mlieko a olej, a dobre premiešajte.
- Pridajte preosiatu múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Zmiešajte do hladkého cesta.
- Cesto prenesieme na plech alebo do vymastenej formy a pečieme pri 175°C približne 20 minút.
- Ešte v teplý koláč nakrájame na kocky.
- Pripravte prvú polevu z mlieka, cukru, kakaa a masla a prelejte koláč.
- Na záver pripravte druhú polevu zo smotany, tmavej čokolády a Nutelly. Roztopíme a prelejeme koláč.
- Necháme stuhnúť a potom môžeme podávať.
Šťavnatý čokoládový koláč s dvojitou polevou – Video recept:
Nech už ste skúsený cukrár alebo sa len učíte piecť, tento recept na šťavnatý čokoládový koláč vás nesklame. Je to rýchle, jednoduché a chutné!
Súvisiace články
Najjemnejší švédsky mandľový koláč bez múky: Nielenže skvelo vyzerá, ale je aj neodolateľne chutný!
Najrýchlejší tvarohový koláč podľa tradičného receptu od mojej mamy: Jednoduchá a rýchla dobrota
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Aurora recepty