Máte chuť na niečo nové? Nakladaná hliva ustricová je skvelým riešením, ktoré zaujme nielen svojou chut’ou, ale aj vzhľadom. Pripravte si túto chutnú pochúťku rýchlo a jednoducho.
Nakladaná hliva ustricová je skvelý spôsob, ako zmeniť klasický recept a priniesť do svojej kuchyne novú inšpiráciu. Je to chutné, rýchle a hlavne jednoduché. Pozývame vás, aby ste objavili tento úžasný recept, ktorý vás nenechá ľahostajným.
Prečo by ste mali konzumovať nakladanú hlivu ustricovú?
Táto jedinečná pochúťka je skvelá nielen pre milovníkov hlivy, ale aj pre tých, ktorí hľadajú zdravý a rýchly recept. Hliva ustricová je známa svojimi výživnými vlastnosťami a kombinácia s marinádou dodá vášmu jedlu ešte väčšiu chut’.
Ingrediencie, ktoré potrebujete
- čerstvé hlivy ustricové
- 1 veľká cibuľa
NA MARINÁDU NA 1 LITER VODY:
- 2 polievkové lyžice soli
- 1 polievková lyžica cukru
- 3-4 bobkové listy
- pár klinčekov
- pár gulôčok čierneho korenia
- pár gulôčok nového korenia
- 3-4 lyžice lyžice stolového octu 9%
- 1-2 lyžice lyžice rastlinného oleja
Krok za krokom: Ako pripravit’ nakladanú hlivu ustricovú
Príprava tejto delikatesy je naozaj jednoduchá. Stačí nasledovať tieto kroky a za krátky čas budete môcť pochutnať si na výnimočnej delikatese.
- Hlivu rozoberieme a odstránime husté časti nožičiek.
- Pripravené huby umyjeme vo vode.
- Pripravte si marinádu podľa vyššie uvedených ingrediencií.
- Cibuľu nakrájame na tenké pol mesiačiky a zalejeme horúcou marinádou s hubami.
- Nechajte oddychovať, kým hliva nevychladne. Potom ju vložte na noc do chladničky.
- A voilà! Vaša nakladaná hliva ustricová je pripravená na konzumáciu.
Zdravotné benefity hlivy ustricovej
Hliva ustricová je nielen skvelou pochúťkou, ale aj skutočným pokladom pre naše zdravie:
- Bohatá na výživné látky: Hliva ustricová je vynikajúcim zdrojom bielkovín, vitamínov (najmä skupiny B) a minerálov, ako je draslík, železo a zinok.
- Podpora imunitného systému: Hliva ustricová obsahuje zlúčeniny, ktoré môžu stimulovať imunitný systém a pomáhajú v boji proti rôznym infekčným chorobám.
- Antitumorové vlastnosti: Vedecké štúdie naznačujú, že hliva ustricová môže mať antitumorové účinky, vďaka čomu môže byť užitočným doplnkom v prevencii niektorých druhov rakoviny.
- Zlepšenie trávenia: Vďaka vláknine, ktorú obsahuje, môže hliva ustricová pomáhať pri zlepšovaní tráviaceho procesu a podporovať zdravie čriev.
- Antioxidanty a protizápalové vlastnosti: Hliva ustricová obsahuje zlúčeniny s antioxidantnými vlastnosťami, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a znižovať zápal v tele.
- Podpora srdca a ciev: Pravidelná konzumácia tejto huby môže pomôcť znižovať hladinu cholesterolu v krvi a tým prispievať k zdravým cievam a srdcu.
Pre tieto výhody a mnoho ďalších je dobré zaradiť hlivu ustricovú do svojho jedálnička a využívať jej výhody pre naše zdravie.
Nakladaná hliva ustricová – Video recept
Nakladaná hliva ustricová je skvelým doplnkom k akémukoľvek obedu. Je chutná, výživná a jednoduchá na prípravu. Určite ju vyskúšajte a pridajte do svojho kulinárskeho repertoáru!
Súvisiace články:
Cuketa s hubami a cesnakom na masle – chutné a zdravé jedlo, ktoré zvládne každý
Nemôžem uveriť, aké to je chutné! Tieto huby so zeleninou sú lepšie ako mäso! Jednoduché a rýchle!
Chalupárske zemiaky zapečené s hubami: jednoduché, lacné a chuť za milión!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Varenie s Irinou Khlebnikovou