Neodolateľné, bublinkové a neuveriteľne chutné langoše bez kvásku, ktoré nie sú nasiaknuté olejom! Tento unikátny recept pochádza z Chorvátska.
Tieto langoše sú niečo úplne iné ako tie, ktoré zvyčajne nájdete na jarmoku.
Podľa tohto receptu vytvoríte langoše plné vzduchových bubliniek, bez zbytočnej mastnoty. Aj bez kvásku a s minimálnou prípravou môžete vychutnať jemné a bublinkové langoše rýchlejšie, než si myslíte. Poďme na to!
Na skvelé langoše bez kvásku budeme potrebovať:
- Jogurt – 300 ml
- Soľ – 1 čajová lyžička
- Cukor – 1 čajová lyžička
- Sóda bikarbóna – 1 čajová lyžička
- Hladká múka – 400 g
- Olej – pre vyprážanie
- Na ozdobu (voliteľné): Kečup, Cesnak, Olej, Majonéza, Tatárska omáčka, Syr
Postup prípravy:
Začnite tým, že do veľkej misy vložíte jogurt a pridáte soľ. Do tejto zmesi následne zapracujte cukor a sódu bikarbónu. Dôkladne premiešajte. Potom postupne primiešavajte hladkú múku. Konečným výsledkom by malo byť hladké a vláčne cesto, z ktorého vyformujete valec. Rozkrojte cesto na rovnaké kúsky, z ktorých vytvarujete malé bochníčky. Prikryte ich a nechajte odpočívať približne 5 minút.
Následne bochníčky rozvaľkajte na veľkosť panvice a vypražte na rozpálenom oleji. Vyprážajte z obidvoch strán do zlatista a potom nechajte odkvapkať na papierových utierkach. Teraz sú vaše langoše pripravené na podávanie.
Video recept:
Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ivana Dinulović Šerpica Recepty
image by Christian Kadluba