Search

Pavlovovej torta – Nežný krehký dezert s chrumkavou kôrkou, jemnou penovou striedkou, naplnený šľahačkou a ovocím

Pavlovovej torta
Pavlovovej torta

Obsah receptu

Nežný krehký dezert s chrumkavou kôrkou a jemnou penovou striedkou, to je Pavlovovej torta. Dá sa pripraviť aj tak, aby nebola príliš sladká, nepopraskala a nebola žltá, ale pekná snehovo biela.

Recept na tento krásny dezert pochádza od pani Vierky z youtube LiViera Desserts.

V roku 1926 bola na turné v Austrálii a Novom Zélande slávna ruská balerína Anna Pavlovova. Austrálsky alebo novozélandský kuchár ( o tom sa ešte stále vedú spory ) pre ňu pripravil túto pochúťku. Podľa jedných bol inšpirovaný jej baletnou tutu sukňou a podľa druhých bol inšpirovaný tým, že si baletka pýtala niečo ľahké. Takže Pavlovovej torta je skutočne pomenovaná podľa slávnej ruskej baleríny Anny Pavlovovej.

Pavlovovej torta

Ingrediencie

Snehový korpus:

  • 5 bielkov
  • 250 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy (alebo octu)
  • 10 g kukuričného škrobu

Plnka:

  • 250 ml 33% smotany na šľahanie
  • Cukor podľa chuti (voliteľné)

Ovocie:

  • Ovocie podľa želania (napr. jahody, kivi, mandarínky)

Postup prípravy

  1. Bielky izbovej teploty šľaháme 2 minúty pri nízkych otáčkach, kým nie sú pokryté vrstvou jemnej peny. Potom postupne pridávame preosiaty práškový cukor na 15 krát, v 25 sekundových intervaloch. Pridávanie cukru trvá asi 7 minút.
  2. Po pridaní celého cukru zvýšime otáčky mixéra na maximum a šľaháme ďalších 7 minút, aby bol sneh pevný a lesklý.
  3. Pridáme citrónovú šťavu alebo ocot a šľaháme ďalšie približne 30 sekúnd.
  4. Nakoniec pridáme cez sitko kukuričný škrob a šľaháme ďalších 30 sekúnd.
  5. Na plech s papierom na pečenie nanesieme snehovú hmotu. Snehovú hmotu dávame na papier tak, aby v nej neboli žiadne vzduchové bubliny. Formujeme do tvaru a pečieme pri 100 °C s ventilátorom 2 hodiny.
  6. Po upečení dvierka neotvárame a necháme tortu v rúre úplne vychladnúť, čo môže trvať až 3 hodiny.
  7. Na šľahačku šľaháme smotanu na mierne vyšších otáčkach, podľa chuti ju môžeme osladiť.
  8. Dutý priestor medzi kôrkou a striedkou vyplníme šľahačkou a ozdobíme ovocím podľa vlastného výberu.

Pavlovovej torta – Video recept

Pavlovej torta je nádherný dezert, ktorý kombinuje krehkú chrumkavú kôrku s jemnou penovou striedkou, šľahačkou a ovocím. Táto torta je nielen vizuálne atraktívna, ale ponúka aj bohatú škálu chutí, ktoré si zamilujete. Nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi ovocia, aby ste vytvorili svoju vlastnú unikátnu verziu tejto klasiky.

Súvisiace články

Jemné mini pavlove tortičky na Veľkú noc: Lahodný, ľahký a chutný recept

Najlepší recept na dokonalú pavlovu tortu: Nebeská chuť a rýchla príprava

Roláda PAVLOVA: Rozplýva sa v ústach, každý bude chcieť recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty