V kuchyni sa často stretávame s výzvou, čo robiť s ovocím, ktoré už stratilo svoju sviežosť a lákavosť. Mnohí z nás by ho jednoducho vyhodili, ale prečo by sme to robili, keď môžeme vytvoriť nádherný dezert, ktorý osloví všetky naše zmysly? Predstavujem vám recept na Ovocný CRUMBLE s mrveničkou – dokonalý spôsob, ako premeniť prezreté ovocie na lahodný pečený dezert, ktorý je nielen chutný, ale aj rýchly a jednoduchý na prípravu.
Ovocný CRUMBLE s mrveničkou -RECEPT:
Ingrediencie:
- Ovocie (čerstvé alebo mrazené)
- Maslo
- 1x Vanilkový cukor
Mrvenička:
- Polohrubá múka (cca 200g)
- Maslo (cca 125g)
- Práškový cukor
Pri tomto recepte sa neodporúča prísne dodržiavať množstvá, ale skôr sa spoľahnúť na vlastný inštinkt a skúsenosti.
Postup prípravy:
- Na masle si udusíme ovocie do mäkka. Pridáme jedno vrecko vanilkového cukru.
- Keď je ovocie udusené, vysypeme ho nádoby na pečenie (ja som použila okrúhly pekáčik na koláč).
- Pripravíme si mrveničku tak, že zmiešame cca 200g hladkej múky s cca 125g masla a práškový cukor (asi 1 PL). Správne zarobená mrvenička sa musí mrviť.
- Hotovú mrveničku vysypeme na ovocie a dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C približne 30-35 min. Koláč je hotový, keď bude mrvenička upečená do zlatista.
POZOR, koláč sa rozpadáva, ale tak to má byť . Ja ho najradšej jedávam ešte horúci v kombinácii s vanilkovou zmrzlinou.
Dobrú chuť!
Tento ovocný crumble s mrveničkou je ideálny spôsob, ako využiť prezreté ovocie a vytvoriť z neho lahodný dezert. Je rýchly, jednoduchý a výsledok je vždy skvelý. V kombinácii s vanilkovou zmrzlinou je to dokonalá pochúťka pre každú príležitosť!
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Najlepší recept na legendárny Oblíž prst: zákusok môjho detstva!