Search

Orechové slimáky ako pena: Univerzálne cesto na štrúdle, buchty aj rolády

Orechové slimáky
Orechové slimáky

Obsah receptu

Máte chuť na niečo sladké a zároveň jednoduché na prípravu? Vyskúšajte tieto fantastické orechové slimáky! S naším receptom zvládne ich prípravu skutočne každý.

Orechové slimáky sú klasikou, ktorá nikdy neomrzí. Ich príprava je jednoduchšia, než by sa mohlo zdať, a výsledok vždy poteší. Vyskúšajte náš recept na nadýchané orechové slimáky s lahodnou plnkou a jemnou citrónovou polevou. Toto univerzálne cesto sa skvele hodí aj na štrúdle, buchty či rolády, takže sa s ním môžete v kuchyni naozaj vyhrať.

Ingrediencie:

  • Približne 800 g hladkej múky (množstvo upravte podľa potreby)
  • 40 g čerstvých kvasníc (alebo 10 g sušených)
  • 300 ml teplého mlieka
  • 200 g masla
  • 4 čajové lyžičky cukru
  • Polovica čajovej lyžičky soli
  • 3 žĺtky

Náplň:

  • 3 bielka
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 4 lyžice kryštálového cukru

Poleva a posypanie:

  • 300 ml vody alebo mlieka
  • 2 plátky citrónu
  • 50 g kryštálového cukru
  • Práškový cukor na posypanie

Orechové slimáky – Postup prípravy:

  1. V teplom mlieku rozpustite maslo.
  2. V inej nádobe zmiešajte kvasnice, žĺtky a cukor, pridajte mlieko s maslom a premiešajte.
  3. Postupne pridajte múku a soľ a vypracujte cesto. Prikryte a nechajte odstáť 10 minút.
  4. Medzitým pripravte náplň: Vyšľahajte bielka s cukrom na tuhý sneh a zmiešajte s orechmi.
  5. Cesto rozvaľkajte, potrite náplňou a zrolujte. Nakrájajte na slimáky a uložte na plech.
  6. Pečte 25-30 minút. Ešte horúce slimáky polejte horúcou polevou, ktorú pripravíte z vody, citrónu a cukru.
  7. Posypte práškovým cukrom a podávajte.

Tipy:

  1. Ak chcete, aby boli slimáky ešte nadýchanejšie, nechajte cesto kysnúť na teplom mieste.
  2. Pred pečením potrite slimáky rozšľahaným vajíčkom pre krásne zlatistú farbu.
  3. Do orechovej plnky môžete pridať aj hrozienka, rum alebo škoricu.
  4. Slimáky môžete podávať teplé aj studené, podľa chuti.

Video recept:

Veríme, že si na týchto lahodných orechových slimákoch pochutnáte. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory na sociálnych sieťach!

Súvisiace články:

Najjemnejšie kysnuté domáce pečivo – môžete ho naplniť podľa svojej chuti – sladkými alebo slanými náplňami

Sladké jablkové slimáky ako z cukrárne – jemné, nadýchané kysnuté cesto s náplňou z jabĺk a škorice

Domáce palacinky z kysnutého cesta – sú výnimočne mäkké a chutné

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ivana Dinulović Šerpica Recept

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty