Search

Neodolateľný čokoládový dezert „KRÉMEŠ INSTANBUL“

KRÉMEŠ INSTANBUL
KRÉMEŠ INSTANBUL

Obsah receptu

Čokoláda je vždy synonymom pre lahodný zážitok. Predstavujeme vám dezert, ktorý kombinuje bohatú chuť čokolády s jemnosťou piškóty. Tento dezert, známy ako “KRÉMEŠ INSTANBUL”, je tak neuveriteľne lahodný, že sa stane vaším obľúbeným receptom na každú príležitosť.

Recept na čokoládový dezert „KRÉMEŠ INSTANBUL“

Ingrediencie:

  • Hladká múka: 240 g
  • Vajcia: 4 ks
  • Rastlinný olej: 90 ml
  • Kryštálový cukor: 80 g
  • Kakao: 50 g
  • Vanilkový cukor: 5 g
  • Prášok do pečiva: 10 g
  • Prášková šľahačka: 225 g
  • Studené mlieko: 270 ml
  • Čokoláda: 70 g
  • Mascarpone: 60 g
  • Šľahačková smotana (na polevu): 200 g
  • Čokoláda (na polevu): 160 g

Postup prípravy:

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko.
  2. Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a kakaom.
  3. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
  4. Medzitým pripravíme polevu vo vodnom kúpeli, kde zmiešame šľahačkovú smotanu s čokoládou.
  5. V ďalšej miske zmiešame práškovú šľahačku s mliekom a šľaháme 8 minút.
  6. Polovicu šľahačky odoberieme a primiešame do nej mascarpone.
  7. Do druhej polovice šľahačky primiešame čokoládu.
  8. Upečenú piškótu pokvapkáme mliekom, potrieme šľahačkovým krémom s mascarpone, následne čokoládovým krémom a na záver polejeme čokoládovou polevou.
  9. Dezert necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním môžeme ozdobiť nasekanými orieškami alebo pistáciami.

KRÉMEŠ INSTANBUL – Video recept:

Tento čokoládový dezert “KRÉMEŠ INSTANBUL” je skutočným gurmánskym zážitkom. S jeho bohatou čokoládovou chut’ou a jemnou textúrou piškóty je ideálny na akúkoľvek príležitosť.

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Dokonalý Albánsky krémeš bez pečenia: Nemá chybu!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty