Search

Neodolateľné mini Pavlove tortičky s citrónovým krémom a ovocím: Môj jednoduchý domáci recept!

Mini Pavlove tortičky s citrónovým krémom
Mini Pavlove tortičky s citrónovým krémom

Obsah receptu

Vyskúšajte tieto neodolateľné mini pavlove tortičky s lahodným citrónovým krémom, nadýchanou šľahačkou a osviežujúcim ovocím.

Tento recept vás krok za krokom prevedie celým procesom, aby ste dosiahli perfektný výsledok.

Mini Pavlove tortičky s citrónovým krémom a ovocím

Ingrediencie:

Ingrediencie na pusinky:

  • 4 stredné vajcia (iba bielky)
  • 250 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 10 g kukuričného škrobu (1 polievková lyžica)
  • 10 g citrónovej šťavy

Citrónový krém :

  • 4 stredne veľké žĺtky
  • 70 g cukru
  • 5 g kukuričného škrobu
  • 60 g citrónovej šťavy
  • Kôra z 1 citróna (iba vrchná vrstva)
  • 60 g masla

Ingrediencie na krém:

  • 300 g tukovej smotany (33%)
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru

Na ozdobu:

  • Čerstvé bobule (maliny, čučoriedky)
  • Pistácie
  • Sirup podľa chuti
  • Lístky mäty

Postup prípravy:

  1. Príprava pusiniek:
    • Predhrejte rúru na 80 °C .
    • Oddeľte bielky od žĺtkov do samostatných misiek.
    • Bielky začnite šľahať na strednej rýchlosti, kým sa nezmenia na bielu penu.
    • Postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor, šľahajte na strednej rýchlosti, kým sa cukor úplne nerozpustí.
    • Pridajte citrónovú šťavu a kukuričný škrob, pokračujte v šľahaní, kým zmes nebude tuhá.
    • Hotovú zmes preložte do cukrárskeho vrecka s tryskou.
    • Vytvarujte pusinky na plech vyložený papierom na pečenie.
    • Sušte v rúre približne 120 minút, aby boli pusinky suché a chrumkavé.
  2. Citrónový krém:
    • V miske vyšľahajte žĺtky s cukrom, kým zmes nie je hladká.
    • Pridajte kukuričný škrob, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru.
    • Zmes dajte na sporák na strednú teplotu a neustále miešajte, kým nezhustne.
    • Pridajte maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
    • Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.
  3. Príprava šľahačkového krému:
    • V miske vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom, kým nebude tuhá.
  4. Zostavenie a ozdobenie:
    • Na vychladnuté pusinky natrite citrónový krém.
    • Na vrch pridajte šľahačkový krém.
    • Ozdobte čerstvými bobuľami, nasekanými pistáciami a lístkami mäty.
    • Podľa chuti môžete preliať sirupom.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Presné šľahanie: Dbajte na to, aby boli bielky dokonale vyšľahané, inak pusinky nebudú dostatočne pevné.
  2. Citrónová šťava: Použite čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu pre najlepšiu chuť.
  3. Ozdobenie: Nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi ovocia a orechov na ozdobenie.
  4. Skúška pusiniek: Ak si nie ste istí, či sú pusinky dostatočne suché, nechajte ich ešte chvíľu v rúre, aby získali správnu chrumkavosť.

Mini Pavlove tortičky s citrónovým krémom a ovocímVideo recept:

Mini pavlove tortičky s citrónovým krémom a ovocím sú skvelým dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. S našim jednoduchým receptom sa stanete majstrom v príprave týchto lahodných pochúťok. Pustite sa do pečenia a vychutnajte si radosť zo sladkých mini pavloviek.

Súvisiace články:

Super lahodná a jednoduchá Pavlova roláda: Tento dezert bude milovať každý!

Veľkonočné mini Pavlovky: Sú jednoduché na prípravu, jemné a veľmi chutné!

Pavlovovej torta – Nežný krehký dezert s chrumkavou kôrkou, jemnou penovou striedkou, naplnený šľahačkou a ovocím


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kate dezerty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty