Najobľúbenejší nepečený koláč z dlhých piškót v Taliansku: Jednoduchý a neuveriteľne chutný

Nepečený koláč z dlhých piškót
Nepečený koláč z dlhých piškót

Obsah receptu

Nepečený koláč z dlhých piškót je v Taliansku jedným z najobľúbenejších dezertov. Jeho jednoduchá príprava a fantastická chuť robia z tohto receptu ideálny výber na rýchlu sladkú pochúťku, ktorá poteší každého. Kombinácia kávy, čučoriedkovej vrstvy a lahodnej šľahačky vás očarí už pri prvom súste.

Ak hľadáte jednoduchý a osviežujúci dezert bez pečenia, tento koláč z dlhých piškót je presne to, čo potrebujete. Tento taliansky recept vás prekvapí nielen svojou chuťou, ale aj rýchlosťou prípravy.

Nepečený koláč z dlhých piškót

Ingrediencie:

  • 100 g dlhých piškót
  • 300 ml horúcej vody
  • 10 g instantnej kávy
  • 400 g čučoriedok
  • 50 g cukru
  • 10 ml citrónovej šťavy
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 50 ml vody (na škrob)
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 30 g vanilkového pudingu

Postup prípravy:

Príprava kávy a piškót:

  1. Rozpustite 10 g instantnej kávy v 300 ml horúcej vody.
  2. Namočte piškóty do kávy a poukladajte ich na dno formy (15 x 22 cm).

Čučoriedková vrstva:

  1. Vložte čučoriedky, cukor a citrónovú šťavu do hrnca a varte, kým čučoriedky nezmäknú.
  2. Rozmixujte čučoriedky ručným mixérom dohladka.
  3. V 50 ml vody rozmiešajte kukuričný škrob a pridajte ho do čučoriedkovej omáčky. Miešajte, kým nezhustne.
  4. Nechajte čučoriedkovú zmes vychladnúť a potom ju rovnomerne naneste na piškóty.

Šľahačka:

  1. Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahanie spolu s práškovým a vanilkovým cukrom, kým nevznikne tuhá šľahačka.
  2. Do šľahačky pridajte 200 ml mlieka a vanilkový puding. Premiešajte, aby vznikol hladký krém.
  3. Naneste krém na vrstvu čučoriedok a uhladte povrch.

Chladenie:

  1. Vložte koláč do chladničky a nechajte ho chladiť minimálne 3 hodiny.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Môžete experimentovať s rôznym ovocím – namiesto čučoriedok skúste maliny alebo jahody.
  2. Ak chcete výraznejšiu chuť kávy, použite espresso namiesto instantnej kávy.
  3. Pre jemnejší krém môžete použiť mascarpone namiesto pudingu.
  4. Pred podávaním môžete koláč ozdobiť čerstvým ovocím alebo nastrúhanou čokoládou.

Nepečený koláč z dlhých piškót – Video recept:

Tento nepečený koláč z dlhých piškót je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu. Či už hľadáte dezert na oslavu alebo len sladkú pochúťku na víkend, tento recept vás určite nesklame. Užite si každý kúsok tohto osviežujúceho a lahodného dezertu!

Súvisiace články:

Nepečený kávový dezert hotový za 20 minút: Nezabudnite si zapísať recept na krém – chutí výborne aj v iných dezertoch

Nepečený koláč nesquik s kondenzovaným mliekom: Tento dezert mi vždy vyčaruje úsmev na tvári!

Pripravte si nepečený Lotus dezert a to len zo 4 ingrediencií: Recept na tento dokonalý dezert mi prezradila moja sestra!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cookrate – Cakes

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty