Najlepšie vianočné Karamelové veterníky na podľa mojej babičky: Podľa toho receptu ich zvládne ich každý!

Najlepšie vianočné Karamelové veterníky na podľa mojej babičky: Podľa toho receptu ich zvládne ich každý!

Hľadáte dokonalý recept na karamelové veterníky, ktorý prežil generácie? Tento tradičný recept, ktorý sa v mojej rodine odovzdáva z pokolenia na pokolenie, zaručene oslňuje svojou autentickosťou a nezameniteľnou chuťou.

Objavte čaro storočného receptu na karamelové veterníky, ktorý mi predala moja milovaná stará mama. Táto sladká pochúťka, pripravená s láskou a starostlivosťou, je nielen kulinárskym zážitkom, ale aj cestou do minulosti, kde každý sústo odhaľuje históriu a tradíciu.

Recept na najlepšie karamelové veterníky

Ingrediencie

  1. Karamelový krém:
    • 4 lyžice cukru
    • 150 ml (⅔ šálky) 30% hustej smotany na varenie
  2. Pudingový krém:
    • 400 ml (1⅔ šálky) mlieka
    • 50 g (⅓ šálky) vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
    • 4 lyžice cukru
  3. Veterníky:
    • 50 g (1¾ oz) masla
    • 200 ml (¾ šálky) vody
    • Štipka soli
    • 150 g (1¼ šálky) hladkej múky
    • 4 vajcia
  4. Dokončenie krémov:
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na karamelový krém)
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na pudingový krém)
  5. Karamel na namáčanie veterníkov:
    • 125 g (⅔ šálky) cukru
    • 45 g (1 ½ oz) masla
    • 75 ml (⅓ šálky) 30% smotany

Postup prípravy

  1. Karamelový krém:
    • Do hrnca pridajte 4 lyžice cukru a pripravte karamel.
    • Za neustáleho miešania pridajte 150 ml hustej smotany. Karamel prelejte do misky, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť v chladničke.
  2. Pudingový krém:
    • V menšom množstve mlieka rozmiešajte pudingový prášok.
    • Zvyšok mlieka s 4 lyžicami cukru zohrejte vo veľkom hrnci. Po zohriatí pridajte rozmiešaný puding a miešajte, až kým nezískate hustý puding.
    • Puding prelejte do misky, zakryte fóliou (aby sa nevytvorila kožka) a nechajte vychladnúť.
  3. Veterníky:
    • Do hrnca dajte maslo, vodu a štipku soli. Varíme, kým sa maslo nerozpustí.
    • Pridajte múku a miešajte, až kým nevznikne cesto, ktoré sa lepí na dno hrnca.
    • Cesto nechajte vychladnúť neustálym miešaním v kuchynskom robote a postupne doň zapracujte vajcia.
    • Cesto vložte do cukrárenského vrecka a vytvarujte veterníky na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Pečieme pri 230 °C počas 10 minút, následne znížte teplotu na 200 °C a pečte ďalších 10 minút.
  4. Dokončenie krémov:
    • Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahačku, postupne do nej zašľahajte vychladnutý karamel.
    • Vyšľahajte ďalších 300 ml smotany a postupne do nej zašľahajte vychladnutý puding.
  5. Dekorácia a finálna úprava:
    • Upečené veterníky rozkrojte.
    • Pripravte karamel z cukru, masla a smotany, do ktorého namáčajte vrchy veterníkov.
    • Pudingový krém vložte do cukrárenského vrecka a navrstvite na spodky veterníkov.
    • Karamelový krém vložte do ďalšieho cukrárenského vrecka a navrstvite na pudingový krém.
    • Na pudingový krém položte vrch veterníkov.

Dobrú chuť!

Karamelové veterníky – Video recept

Stará mama a jej odkaz

Tento recept je viac než len postup prípravy sladkosti. Je to odkaz a spomienka na chvíle strávené v kuchyni s mojou starou mamou. Jej rady a triky, ktoré som získala, sú neoceniteľným darom.

Karamelové veterníky podľa tohto storočného receptu sú nielen lahodné, ale tiež symbolom rodinnej tradície a spomienok.

Súvisiace články

15-minútové veterníky z lístkového cesta: Na oslave mali taký obrovský úspech, že klasické veterníky už ani nerobím!

Jednoduché domáce veterníky: Až 40 kusov z 3 vajec!

Veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte


Súvisiace príspevky

Môj obľúbený jablkovo-mrkvový: Koláč, ktorý vám dodá energiu!

Môj obľúbený jablkovo-mrkvový: Koláč, ktorý vám dodá energiu!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na chutný a zdravý koláč, ktorý vám dodá energiu na celý deň? Vyskúšajte môj obľúbený jablkovo-mrkvový koláč! Táto kombinácia sladkej mrkvy, šťavnatých jabĺk a jemnej ricotty je jednoducho neodolateľná. Vďaka dostupným ingredienciám a rýchlej príprave si ho môžete pripraviť aj […]

Hrianky s miešanými vajíčkami a chrumkavou slaninkou: Najlepšie raňajky na svete

Hrianky s miešanými vajíčkami a chrumkavou slaninkou: Najlepšie raňajky na svete

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyskúšajte tieto neodolateľné hrianky s miešanými vajíčkami a slaninkou! Ich príprava je jednoduchá a zvládne ju aj kuchársky nováčik. Tieto hrianky sú dokonalou kombináciou chrumkavého chleba, nadýchaných vajíčok a slaninky opečené do chrumkava. Všetko doplnené čerstvou pažítkou pre sviežu chuť. Ideálne raňajky […]

Bravčové mäso s lečom podľa Dominiky: Jednoduchý recept na výborný obed

Bravčové mäso s lečom podľa Dominiky: Jednoduchý recept na výborný obed

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte radi jednoduché a chutné recepty, ktoré zvládne aj kuchynský nováčik? Vyskúšajte tento recept na bravčové mäso s lečom od Dominiky! S naším podrobným návodom a praktickými tipmi bude váš obed hotový raz-dva. Lahodné bravčové kúsky, jemná chuť leča a voňavá omáčka… […]

Osviežujúci letný šalát z cukety a paradajok: Ideálna príloha ku grilovaniu

Osviežujúci letný šalát z cukety a paradajok: Ideálna príloha ku grilovaniu

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a zdravý recept na letné osvieženie? Vyskúšajte tento jednoduchý šalát z cukety a paradajok, ktorý je plný chutí a vitamínov. Je ideálny ako ľahký obed, večera alebo príloha k grilovaniu. Tento recept je ideálny pre začiatočníkov v kuchyni, pretože je […]

Domáca prírodná jahodová šťava bez chémie: Vydrží čerstvá aj rok!

Domáca prírodná jahodová šťava bez chémie: Vydrží čerstvá aj rok!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Uhaste smäd po lete s našou domácou jahodovou šťavou! Je to jednoduchý recept bez chémie, ktorý zvládne každý. A tá chuť? Ako od babičky! Navyše, vydrží čerstvá aj celý rok. Máte chuť na osviežujúci nápoj plný vitamínov? Táto domáca jahodová šťava je […]

Vyprážaná cuketa s paradajkami a syrom: Jednoduché a chutné!

Vyprážaná cuketa s paradajkami a syrom: Jednoduché a chutné!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Túžite po rýchlom, chutnom a zároveň zdravom jedle? Vyskúšajte náš recept na vyprážanú cuketu s paradajkami a syrom! Táto kombinácia chrumkavej cukety, šťavnatých paradajok a roztopenej mozzarelly vás dostane svojou jednoduchosťou a skvelou chuťou. Tento recept je ideálny pre začiatočníkov v kuchyni, […]


Google Správy: Daj nám ⭐