Search

Najlepšie restované šampiňóny: Hotové za 10 minút! Jednoduchý RECEPT

restované šampiňóny
restované šampiňóny

Obsah receptu

Hľadáte recept na naozaj rýchlu a chutnú večeru alebo skvelú prílohu, ktorá je hotová doslova za pár minút? Vyskúšajte tieto najlepšie restované šampiňóny! Je to neskutočne jednoduchý RECEPT, no výsledok je priam božský. Vďaka správnemu postupu budú šampiňóny krásne opečené, zlatisté a plné chuti, nie len dusené a gumové. Kombinácia masla, cesnaku a čerstvej petržlenovej vňate je proste klasika, ktorá nikdy nesklame. Je to tá najlepšia rýchlovka, akú si viete predstaviť, a chutí fantasticky!

Celé kúzlo spočíva v jednom jednoduchom triku – poriadne rozpálenej panvici a v tom, že s hubami na začiatku vôbec nehýbete. Tým sa krásne opečú a nepustia zbytočne vodu. Potom už len pridáte cesnak, dochutíte a za pár minút máte na stole hotovú delikatesu. Poďme sa spolu pozrieť, aké je to ľahké.

Základné informácie

  • Čas prípravy: cca 5 minút
  • Čas opekania: cca 10 minút
  • Počet porcií: 2 porcie (ako príloha alebo ľahká večera)
  • Náročnosť: Veľmi jednoduchá

Potrebujeme

Potrebné suroviny:

  • 300 g čerstvých šampiňónov (bielych alebo hnedých)
  • 30 g masla
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • pár kvapiek citrónovej šťavy alebo 1 PL bieleho suchého vína (voliteľné)

Postup prípravy

Postup krok za krokom:

  1. Šampiňóny očistíme suchou utierkou alebo kefkou. Ak sú väčšie, prekrojíme ich na polovicu alebo na štvrtiny. Menšie môžeme nechať v celku. Cesnak nasekáme na tenké plátky a petržlenovú vňať nadrobno.
  2. Vo väčšej panvici na silnom plameni poriadne rozohrejeme olej spolu s maslom. Tuk musí byť horúci a maslo musí jemne peniť.
  3. Dôležitý krok: Do horúcej panvice rozložíme šampiňóny v jednej vrstve. Prvé 2-3 minúty s nimi vôbec nemiešame! Necháme ich nerušene opekať, aby z jednej strany chytili krásnu zlatohnedú farbu.
  4. Až potom šampiňóny premiešame a opekáme za občasného miešania ďalšie 3-4 minúty, kým nie sú opečené zo všetkých strán.
  5. K takmer hotovým hubám pridáme na plátky nasekaný cesnak a opekáme už len asi 1 minútu, kým sa nerozvonia. Pozor, aby cesnak nezhorkol.
  6. Všetko osolíme a okoreníme podľa chuti. Ak používame, teraz je ten správny čas pridať pár kvapiek citrónovej šťavy alebo zaliať lyžicou bieleho vína a nechať ho rýchlo odpariť.
  7. Panvicu odstavíme z ohňa a do hotových horúcich šampiňónov vmiešame nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
  8. Ihneď podávame.

Videorecept

Tipy

  1. Dávam si pozor, aby som panvicu neprepchala. Ak robím väčšie množstvo, opekám huby radšej na dvakrát. Len tak sa mi pekne opečú a nebudú sa dusiť.
  2. Niekedy namiesto petržlenovej vňate alebo spolu s ňou pridám aj čerstvý tymian alebo rozmarín. Opekám ho spolu s cesnakom, aby pustil vôňu.
  3. Ak mám chuť na krémovejšiu verziu, na úplný záver, po odstavení z ohňa, vmiešam do húb aj lyžicu kyslej smotany alebo kúsok smotanového syra. Je to výborné.
  4. Tieto šampiňóny sú fantastické len tak na hrianke s cesnakom. Skvelé sú ale aj ako príloha k steaku, grilovanému kuraciemu mäsu alebo vmiešané do cestovín.

Verím, že s týmto vylepšeným postupom sa vám podaria tie najlepšie restované šampiňóny. Je to naozaj rýchlovka, ktorá dokáže zachrániť nejednu večeru alebo ozvláštniť bežný obed. Dobrú chuť!

Recept je inšpirovaný verziou od KAZAN, no mierne sme ho upravili, aby bol prehľadnejší, funkčnejší a jednoduchší na prípravu.

OHODNOŤTE RECEPT

 
 

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty