Najlepšie karamelové veterníky podľa 100 rokov starého receptu. Jednoduchý postup

Najlepšie karamelové veterníky podľa 100 rokov starého receptu. Jednoduchý postup

Hľadáte recept na dokonalé karamelové veterníky? Vyskúšajte tento tradičný recept, ktorý sa v mojej rodine odovzdáva z pokolenia na pokolenie. Karamelový krém je lahodný a pudingový krém je jemný a nadýchaný. Veterníky sú chrumkavé zvonka a mäkké zvnútra.

Tento tradičný recept je nielen lahodný, ale aj symbolom rodinnej tradície. Upečte si ich podľa starého receptu mojej babičky a ochutnajte kúsok histórie.

Recept na karamelové veterníky

Ingrediencie

  1. Karamelový krém:
    • 4 lyžice cukru
    • 150 ml (⅔ šálky) 30% hustej smotany na varenie
  2. Pudingový krém:
    • 400 ml (1⅔ šálky) mlieka
    • 50 g (⅓ šálky) vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
    • 4 lyžice cukru
  3. Veterníky:
    • 50 g (1¾ oz) masla
    • 200 ml (¾ šálky) vody
    • Štipka soli
    • 150 g (1¼ šálky) hladkej múky
    • 4 vajcia
  4. Dokončenie krémov:
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na karamelový krém)
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na pudingový krém)
  5. Karamel na namáčanie veterníkov:
    • 125 g (⅔ šálky) cukru
    • 45 g (1 ½ oz) masla
    • 75 ml (⅓ šálky) 30% smotany

Postup prípravy

  1. Karamelový krém:
    • Do hrnca pridajte 4 lyžice cukru a pripravte karamel.
    • Za neustáleho miešania pridajte 150 ml hustej smotany. Karamel prelejte do misky, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť v chladničke.
  2. Pudingový krém:
    • V menšom množstve mlieka rozmiešajte pudingový prášok.
    • Zvyšok mlieka s 4 lyžicami cukru zohrejte vo veľkom hrnci. Po zohriatí pridajte rozmiešaný puding a miešajte, až kým nezískate hustý puding.
    • Puding prelejte do misky, zakryte fóliou (aby sa nevytvorila kožka) a nechajte vychladnúť.
  3. Veterníky:
    • Do hrnca dajte maslo, vodu a štipku soli. Varíme, kým sa maslo nerozpustí.
    • Pridajte múku a miešajte, až kým nevznikne cesto, ktoré sa lepí na dno hrnca.
    • Cesto nechajte vychladnúť neustálym miešaním v kuchynskom robote a postupne doň zapracujte vajcia.
    • Cesto vložte do cukrárenského vrecka a vytvarujte veterníky na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Pečieme pri 230 °C počas 10 minút, následne znížte teplotu na 200 °C a pečte ďalších 10 minút.
  4. Dokončenie krémov:
    • Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahačku, postupne do nej zašľahajte vychladnutý karamel.
    • Vyšľahajte ďalších 300 ml smotany a postupne do nej zašľahajte vychladnutý puding.
  5. Dekorácia a finálna úprava:
    • Upečené veterníky rozkrojte.
    • Pripravte karamel z cukru, masla a smotany, do ktorého namáčajte vrchy veterníkov.
    • Pudingový krém vložte do cukrárenského vrecka a navrstvite na spodky veterníkov.
    • Karamelový krém vložte do ďalšieho cukrárenského vrecka a navrstvite na pudingový krém.
    • Na pudingový krém položte vrch veterníkov.

Dobrú chuť!

Video recept

Stará mama a jej odkaz

Tento recept je viac než len postup prípravy sladkosti. Je to odkaz a spomienka na chvíle strávené v kuchyni s mojou starou mamou. Jej rady a triky, ktoré som získala, sú neoceniteľným darom.

Karamelové veterníky podľa tohto receptu sú jednoducho dokonalé. Sú chrumkavé, mäkké a plné lahodných krémov. Ak hľadáte recept na skutočnú sladkú pochúťku, určite ho vyskúšajte.

Súvisiace články

15-minútové veterníky z lístkového cesta: Na oslave mali taký obrovský úspech, že klasické veterníky už ani nerobím!

Jednoduché domáce veterníky: Až 40 kusov z 3 vajec!

Veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte


Súvisiace príspevky

Neodolateľné krémové pudingové čapice s čokoládou: Rýchly a jednoduchý dezert

Neodolateľné krémové pudingové čapice s čokoládou: Rýchly a jednoduchý dezert

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý si zamilujú malí aj veľkí? Pudingové čapice s čokoládou sú tou správnou voľbou! Tento lahodný dezert zvládne pripraviť naozaj každý a navyše je hotový za pár minút. Stačí vám pár základných ingrediencií a trocha času. Výsledkom […]

Neodolateľné mini Pavlove tortičky s citrónovým krémom a ovocím: Môj jednoduchý domáci recept!

Neodolateľné mini Pavlove tortičky s citrónovým krémom a ovocím: Môj jednoduchý domáci recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyskúšajte tieto neodolateľné mini pavlove tortičky s lahodným citrónovým krémom, nadýchanou šľahačkou a osviežujúcim ovocím. Tento recept vás krok za krokom prevedie celým procesom, aby ste dosiahli perfektný výsledok. Mini Pavlove tortičky s citrónovým krémom a ovocím Ingrediencie: Ingrediencie na pusinky: Citrónový […]

Rýchle krémové cestoviny so zeleninou: Veľmi dobré a jednoduché!

Rýchle krémové cestoviny so zeleninou: Veľmi dobré a jednoduché!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte chuť na niečo rýchle, chutné a zároveň jednoduché na prípravu? Tieto krémové cestoviny so zeleninou sú presne to, čo hľadáte! S naším receptom zvládnete túto lahôdku za pár minút. Pripravte si tieto fantastické krémové cestoviny, ktoré sú ideálne pre začiatočníkov aj […]

Pečená paprika so syrom feta: Jednoduchý a svieži grécky recept na letné dni

Pečená paprika so syrom feta: Jednoduchý a svieži grécky recept na letné dni

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchle, jednoduché a pritom chutné občerstvenie či prílohu? Vyskúšajte tento recept na pečenú papriku so syrom feta! Kombinácia sladkej papriky, slaného syra a byliniek vás očarí svojou sviežosťou. Tento recept je ideálny pre začiatočníkov v kuchyni, pretože nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti […]

Nepečený karamelový koláč s lahodným krémom: Super chutný a jednoduchý recept!

Nepečený karamelový koláč s lahodným krémom: Super chutný a jednoduchý recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte chuť na sladké potešenie, ktoré vám vyčarí úsmev na tvári bez zdĺhavého pečenia? Tento nepečený karamelový koláč je presne to, čo potrebujete! Je jednoduchý, rýchly a zvládne ho pripraviť aj úplný nováčik v kuchyni. S naším podrobným receptom a praktickými tipmi […]

Výborná jahodová torta Diplomat: Ľahučká a ideálna aj na oslavu

Výborná jahodová torta Diplomat: Ľahučká a ideálna aj na oslavu

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Táto jahodová torta Diplomat vás očarí svojou ľahkosťou a sviežosťou. Prekvapte svojich blízkych lahodnou kombináciou nadýchaného piškótového cesta, jemného krému a šťavnatých jahôd. Náš podrobný recept krok za krokom vás prevedie celým procesom prípravy, od pečenia piškótového cesta až po zdobenie torty. […]


Google Správy: Daj nám ⭐