Hľadáte rýchly a chutný recept na kuracie mäso? Tento recept vám ponúka skvelý spôsob, ako pripraviť kuracie kúsky, ktoré sú mimoriadne jemné a šťavnaté. Tajomstvo spočíva v použití vaječného bielka, ktoré zabezpečí, že mäsko zostane šťavnaté a zároveň zvonku chrumkavé.
Sú skvelý nápad na rýchly a chutný obed alebo večeru. Kuracie mäso je vďaka marináde s vaječným bielkom mimoriadne jemné a šťavnaté. Ochutnajte a presvedčte sa sami!
Minútkové kuracie kúsky v sójovej omáčke
Ingrediencie:
- Kuracie prsia: 500-600 g
- Na marinádu:
- Sójová omáčka: 1 polievková lyžica
- Mleté čierne korenie: podľa chuti
- Bielok: 1 ks
- Škrob: 1 polievková lyžica
- Jablčný ocot 6%: 1 polievková lyžica (alternatíva: citrónová šťava alebo ryžový ocot)
- Pre omáčku:
- Sójová omáčka: 4 lyžice
- Med: 1 lyžička
- Jablčný ocot 6%: 1 polievková lyžica (alternatíva: citrónová šťava alebo ryžový ocot)
- Sezamové semiačka: 1 polievková lyžica
- Rastlinný olej: 4 lyžice
Postup prípravy:
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky.
- Pridáme k nim ingrediencie na marinádu a dobre premiešame.
- Necháme marinovať aspoň 30 minút.
- V panvici rozohrejeme olej a osmažíme kuracie kúsky do zlatista.
- Pripravíme si omáčku zmiešaním sezamových semienok, sójovej omáčky, octu, medu.
- Znížime teplotu a pridáme omáčku.
- Všetko spolu ešte krátko smažíme.
- Môžeme ich podávať s nakrájanou zelenou cibuľkou a ryžou alebo s inou prílohou podľa chuti.
Kuracie kúsky v sójovej omáčke – Video recept:
Minútkové kuracie kúsky v sójovej omáčke sú skvelým receptom pre tých, ktorí hľadajú rýchly a chutný obed alebo večeru. Kuracie mäso je vďaka marináde s vaječným bielkom mimoriadne jemné a šťavnaté. Ochutnajte a presvedčte sa sami!
Súvisiace články
Vynikajúce kuracie prsia s krémovou šampiňónovou omáčkou: Najchutnejšie vôbec – šťavnaté a jemné!
Pečené kuracie stehná so zemiakmi z jedného plechu: Šťavnaté a veľmi chutné!
Zdroj: Youtube kanál Alina FooDee