Hľadáte recept na mäkučké a chutné pagáčiky, ktoré si môžete vychutnať nielen na Veľkú noc? Vyskúšajte tento recept na mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany, ktoré sú nenormálne dobré!
Tieto pagáčiky sú jednoduché na prípravu a zvládne ich aj začínajúci kuchár. Sú vyrobené z kyslej smotany, masla, syra a múky a sú plné chuti. Môžete ich ozdobiť rôznymi semienkami podľa vašej chuti.
Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany
Ingrediencie:
- 250 g Hera (maslo)
- 250 g strúhaný tvrdý syr
- 250 ml kyslá smotana
- 2 vajcia
- 500 g polohrubej múky
- 2 balíčky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička soli
- 1 vajce na potretie
- Rôzne semienka na posypanie: rasca, sezam, ľan, slnečnica
Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany – Postup prípravy:
- V mise zmiešajte všetky suroviny (okrem semienok) na cesto.
- Cesto preložte na pomúčnenú pracovnú dosku a rozvaľkajte na hrúbku približne 1 cm.
- Vykrajujte pagáčiky pomocou klasického vykrajovátka alebo obyčajného skleneného pohára.
- Pagáčiky umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.
- Potrite ich rozšľahaným vajíčkom a posypte semienkami alebo korením (rasca, ľan, sezam, slnečnica).
- Pečte 12 až 20 minút pri teplote 170 °C. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od rúry, preto sledujte pagáče, kým nezískajú zlatistú farbu.
Prajeme vám dobrú chuť!
Už sa vám zbiehajú slinky na tieto mäkučké a chutné pagáčiky? Neváhajte a vyskúšajte tento recept – je jednoduchý, rýchly a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Určite si ich zamilujete celá rodina!
Súvisiace články
Najlepšie krehké a chrumkavé OŠKVARKOVÉ PAGÁČIKY: Iné recepty už nepotrebujete!
Mäkkučké vysnívané pagáčiky podľa mojej mamy: Rýchle a neodoľatelné!
Fantastické domáce CUKETOVÉ PAGÁČE: Sú nesmierne chutné a pritom úplne jednoduché!