Najlepšie krehké a chrumkavé OŠKVARKOVÉ PAGÁČIKY: Iné recepty už nepotrebujete!

Najlepšie krehké a chrumkavé OŠKVARKOVÉ PAGÁČIKY: Iné recepty už nepotrebujete!

Hľadáte dokonalý recept na oškvarkové pagáčiky, ktoré sú zároveň krehké a chrumkavé? Práve ste našli to, čo potrebujete! Domáce oškvarkové pagáčiky podľa pani Vierky z youtube LiViera Desserts sú tie najlepšie čo sme vyškúsali.

Oškvarkové pagáčiky sú súčasťou slovenskej kuchyne už po generácie. Ich výnimočnosť spočíva v jednoduchosti prípravy a bohatej chuti, ktorá vychádza z kvalitných surovín. Krehké a chrumkavé oškvarkové pagáčiky, ako ich poznáme dnes, sú výsledkom dlhoročného zdokonaľovania receptov. Tento recept je súhrnom tých najlepších postupov, ktoré zaručujú úspech.

Krehké a chrumkavé OŠKVARKOVÉ PAGÁČIKY

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 ml mlieka
  • 42 g droždia
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1 lyžica masti
  • 1 vajce (do cesta)
  • 2 lyžičky soli
  • 400 g oškvarkov
  • 1 vajce (na potretie)
  • Soľ, rasca (na posypanie)

Postup prípravy:

  1. V teplom mlieku rozmiešajte droždie a cukor a nechajte na teplom mieste 10 minút kvasiť.
  2. Do väčšej misy pridajte múku a soľ. Pridajte mast, kvások a jedno celé vajce a miesite, kým nezískate hladké cesto. Podľa potreby pridajte trochu vlažnej vody, ale cesto by malo byť hustejšie.
  3. Nechajte cesto na teplom mieste kysnúť 30 až 45 minút.
  4. Zomelte oškvarky na jemno a ľahko ich osolte alebo okoreňte podľa chuti.
  5. Vykysnuté cesto vyvaľkajte a natrieme oškvarkovou plnkou a preložte.
  6. Nechajte bochník podkysnúť ešte 15 minút.
  7. Cesto vyvaľkajte na hrúbku 1,5 cm a vykrajujte pagáčiky.
  8. Pagáčiky ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich rozšľahaným vajcom a posypte rascou alebo semienkami.
  9. Nechajte pagáčiky ešte 10 minút podkysnúť.
  10. Rúru predhrejte na 200°C, vložte pagáčiky a znížte teplotu na 180 °C. Pečte 15 – 20 minút.

Video recept

Oškvarkové pagáčiky podľa tohto receptu sú nielen chrumkavé a krehké, ale aj plné tradičnej chuti. Sú ideálnym doplnkom k rôznym príležitostiam, či už ide o rodinné oslavy alebo len o chvíľu pohody pri šálke čaju.

Súvisiace články

Vianočné slané syrové pečivo len zo 4 ingrediencií: Neskutočne chutné a jemné!

Vynikajúce plnené štvorčeky: Ideálne pohostenie pre nečakanú návštevu alebo len tak k TV

Jemné slané pečivo zo syrokrému, ktoré máte hotové za chvíľu


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts


Súvisiace príspevky

Najlepšie domáce rožky: Rýchly hrnčekový recept

Najlepšie domáce rožky: Rýchly hrnčekový recept

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Chrumkavé, voňavé a domáce rožky sú neodmysliteľnou súčasťou slovenského stola. Vďaka tomuto rýchlemu hrnčekovému receptu si ich hravo pripravíte aj vy. Stačí zmiešať pár základných surovín a o chvíľu sa môžete tešiť na čerstvé pečivo. Zabudnite na kupované rožky a pustite sa […]

Vyprážané zemiaky so slaninou a cibuľou: Recept je taký dobrý, že ho robím každý týždeň aspoň dvakrát – keď ho ochutnáte, pochopíte prečo!

Vyprážané zemiaky so slaninou a cibuľou: Recept je taký dobrý, že ho robím každý týždeň aspoň dvakrát – keď ho ochutnáte, pochopíte prečo!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a chutný recept na večeru? Tieto vyprážané zemiaky so slaninou a cibuľou sú presne to, čo potrebujete! Jednoduchá príprava, lahodná chuť a zaručený úspech. Tento recept je taký dobrý, že ho robím každý týždeň aspoň dvakrát. Chrumkavé zemiaky, slaninka a […]

Starý recept na výborný orechový Oblíž prst: Takto ho pripravovala ešte moja prababička

Starý recept na výborný orechový Oblíž prst: Takto ho pripravovala ešte moja prababička

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento starý recept na orechový Oblíž prst je v našej rodine už niekoľko generácií a každá jeho príprava nám prináša spomienky na detstvo. Tento výborný koláč je plný orechov a lahodných krémov, ktoré si zamilujete na prvý hlt. Skúste ho pripraviť podľa […]

Výborný bravčový paprikáš podľa babky Stanky: Neodolateľná klasika

Výborný bravčový paprikáš podľa babky Stanky: Neodolateľná klasika

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Bravčový paprikáš je tradičné jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých. Tento recept od babky Stanky je jedinečný svojou jednoduchou prípravou a bohatou chuťou. Naučte sa, ako si pripraviť túto lahôdku krok za krokom, a prekvapte svoju rodinu či priateľov výborným jedlom. Paprikáš […]

Bravčové mäso s lečom podľa Dominiky: Jednoduchý recept na výborný obed

Bravčové mäso s lečom podľa Dominiky: Jednoduchý recept na výborný obed

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte radi jednoduché a chutné recepty, ktoré zvládne aj kuchynský nováčik? Vyskúšajte tento recept na bravčové mäso s lečom od Dominiky! S naším podrobným návodom a praktickými tipmi bude váš obed hotový raz-dva. Lahodné bravčové kúsky, jemná chuť leča a voňavá omáčka… […]

Chrumkavé zemiakové pagáčiky plnené šunkou a syrom podľa babky Stanky

Chrumkavé zemiakové pagáčiky plnené šunkou a syrom podľa babky Stanky

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Túžite po tradičnej slovenskej pochúťke s moderným nádychom? Tieto chrumkavé zemiakové pagáčiky plnené šunkou a syrom sú presne to, čo hľadáte. Jednoduchá príprava, lahodná chuť a vôňa domova zaručená! Objavte dokonalú kombináciu chrumkavého zemiakového cesta, slanej šunky a roztopeného syra v týchto […]


Google Správy: Daj nám ⭐