Legendárny nemecký jablkový koláč: Recept z roku 1894

Legendárny nemecký jablkový koláč: Recept z roku 1894

Zázračné pokrmy sa niekedy skrývajú v stratených knihách histórie. Naše kulinárske cesty nás dnes zavedú späť do roku 1894, kedy bol jeden nemecký jablkový koláč považovaný za absolútny vrchol v pekárskom remesle. Ak sa chcete vrátiť v čase a vyskúšať túto starú špecialitu, máme tu pre vás originálny recept.

Pokiaľ ide o dezerty, tento koláč je pravým skvostom. S jeho prípravou sa môžete stretnúť u nás iba zriedka, no je zbožňovaný nielen našou rodinou. Ako vždy, zdokonalili sme tento starý recept, aby sme vám priniesli ten najlepšímožný výsledok.

Súčasťou tohoto koláča je harmonická symfónia jednoduchých, ale prepracovaných ingrediencií.

Nemecký jablkový koláč – Potrebné suroviny:

  • 100 g masla
  • 200 g jemného práškového cukru
  • 5 vajec
  • Nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 250 g jemnej hladkej múky
  • 4 jablká strednej veľkosti
  • 3 ďalšie vajcia
  • 250 g kvalitnej kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička pravej škorice

Postup prípravy:

Začneme tým, že do misky vložíme maslo a práškový cukor. Túto zmes vyšľaháme mixérom na hladkú konzistenciu. Následne pridáme vajcia a zvyšok cukru, pričom pokračujeme v šľahaní až do vzniku ľahkej a nadýchanej zmesi. Do tejto hmoty potom nastrúhame kôru z citróna a pridáme múku. Zmes znovu dôkladne vyšľaháme mixérom.

Keď je cesto pripravené, nanesieme ho na plech pokrytý papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrieme. Jablká prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nakrájame ich na tenké plátky. Tieto plátky jabĺk potom naukladáme na cesto.

V čistej miske zmiešame smotanu, zvyšné vajcia, škoricu a kryštálový cukor. Túto zmes vyšľaháme na riedku konzistenciu a následne ju rovnomerne nalievame na jablká na ceste.

Plech s koláčom vložíme do predhriatej rúry a pečieme 35 minút pri teplote 180°C. Keď je koláč pečený a vychladnutý, môže byť servírovaný.

Želáme vám dobrú chuť.

Video recept:

Ďakujeme, že ste si prečítali tento recept až do konca. Ak sa vám páčil, podporte nás tým, že ho budete zdieľať na sociálnych sieťach a pošlete ho svojim priateľom. Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!

Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte


Súvisiace príspevky

Neodolateľne krémový ryžový puding: Chutný a jednoduchý na prípravu!

Neodolateľne krémový ryžový puding: Chutný a jednoduchý na prípravu!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý poteší celú rodinu? Vyskúšajte náš “Dokonale krémový ryžový puding”! Tento recept je hotový za 30 minút a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Vďaka použitiu plnotučného mlieka alebo kokosového mlieka a javorového sirupu je puding bohato ochutený […]

Dokonalý steakový sendvič: Chrumkavý chlieb, šťavnatý steak a lahodná karamelizovaná cibuľa!

Dokonalý steakový sendvič: Chrumkavý chlieb, šťavnatý steak a lahodná karamelizovaná cibuľa!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na lahodný a sýty steakový sendvič, ktorý si zamilujete aj vy, aj vaši hostia? Vyskúšajte náš “Dokonalý steakový sendvič: Chrumkavý chlieb, šťavnatý steak a lahodná karamelizovaná cibuľa”! Vďaka tomuto receptu si pripravíte sendvič, ktorý je plný chuti a textúry, s […]

Dokonalé grécke souvlaki: Lahodné kuracie mäso na špajdli!

Dokonalé grécke souvlaki: Lahodné kuracie mäso na špajdli!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na chutné a jednoduché grilované jedlo, ktoré je ideálne pre letné posedenie s priateľmi? Vyskúšajte naše “Dokonalé grécke souvlaki”! Toto kuracie mäso na špajdli marinované v dokonalej zmesi olivového oleja, citrónovej šťavy, cesnaku a byliniek je plné chuti a zaručene […]

Mega jemný jahodový koláč s nadýchaným vanilkovým krémom bez želatíny

Mega jemný jahodový koláč s nadýchaným vanilkovým krémom bez želatíny

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Chcete pripraviť lahodný a osviežujúci dezert, ktorý zvládnu aj začiatočníci? Tento mega jemný jahodový koláč bez želatíny je pre vás ideálnou voľbou! S nadýchaným vanilkovým krémom, čerstvými jahodami a jednoduchým postupom si ho zamilujete vy aj vaši blízki. Tento koláč je nielen […]

Ľahučký ovocný dezert s vanilkovou šľahačkou a jahodami

Ľahučký ovocný dezert s vanilkovou šľahačkou a jahodami

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento rýchly a jednoduchý ovocný dezert je ideálny pre začiatočníkov v kuchyni! Spojte sladkú chuť jahôd, kiwi a banánov s jemnou vanilkovou šľahačkou a chrumkavými čokoládovými lupienkami. Dezert je nielen chutný, ale aj ľahko pripraviťeľný a osviežujúci. Ak hľadáte rýchly a jednoduchý […]

Neuveriteľne vláčne škoricové rolky: Jednoduchý recept na lahodnú pochúťku, ktorá poteší celú rodinu!

Neuveriteľne vláčne škoricové rolky: Jednoduchý recept na lahodnú pochúťku, ktorá poteší celú rodinu!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte recept na lahodný a jednoduchý dezert, ktorý poteší celú rodinu? Vyskúšajte naše vláčne škoricové rolky! Vďaka tomuto receptu si upečiete nadýchané a voňavé rolky, ktoré sú plné škoricovej chuti. Vláčne škoricové rolky sú ideálne pre akúkoľvek príležitosť, či už chcete potešiť […]


Google Správy: Daj nám ⭐