Krehký koláč s rebarborou: Svieži, jemne kyselkavý koláč, veľmi jednoduchý na prípravu

Krehký koláč s rebarborou: Svieži, jemne kyselkavý koláč, veľmi jednoduchý na prípravu

Lahodný krehký koláč s rebarborou, ktorý v sebe spája jemnú kyslosť ovocia a sladkosť cesta. Tento jednoduchý recept vás prevedie krok za krokom k dokonalému dezertu, ktorý poteší celú rodinu.

Vyskúšajte tento osviežujúci koláč, ktorý je ideálny na jarné a letné dni. Vďaka rebarbore získava jedinečnú chuť a vôňu. Náš recept je zrozumiteľný aj pre začiatočníkov, takže sa nebojte pustiť do pečenia!

Krehký koláč s rebarborou

Ingrediencie:

  • 550 g polohrubej múky typu 500-550
  • 200 g studeného masla
  • 1/2 šálky cukru (100 g)
  • Štipka soli (2 g)
  • 3 vajcia (M)
  • Vanilkový cukor (vanilín)
  • 1 plná čajová lyžička prášku do pečiva (7 g)
  • 1 kg rebarbory
  • 50 g masla
  • 4-5 lyžíc cukru (najlepšie hnedého)

Postup prípravy:

  1. Plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Všetky suroviny na cesto by mali byť studené. Do misy nasypeme múku, prášok do pečiva, cukor, celé vajcia, soľ, nadrobno nakrájané maslo a vanilkový cukor.
  3. Všetko miešame mixérom, kým nevznikne jednotné cesto.
  4. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chvíľu do chladničky.
  5. Rebarboru umyjeme, odrežeme konce a nakrájame na 2 cm kúsky.
  6. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a za stáleho miešania zahrievame, kým maslo nezačne vrieť.
  7. Pridáme rebarboru a dusíme 5-7 minút, kým nezmäkne.
  8. Vypneme teplo a predhrejeme rúru na 185°C (horný a dolný ohrev) alebo 170°C (s prúdením vzduchu).
  9. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme na plech 20×30 cm.
  10. Na cesto položíme udusenú rebarboru.
  11. Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na 2 cm široké pásy.
  12. Pásy ukladáme na rebarboru do mriežky.
  13. Koláč pečieme 50 minút alebo do zlatista.
  14. Po upečení necháme úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Tipy:

  • Ak nemáte hnedý cukor, môžete použiť aj klasický kryštálový cukor.
  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do cesta pridať trochu citrónovej kôry alebo šťavy.
  • Rebarboru môžete nahradiť aj iným sezónnym ovocím, napríklad jahodami alebo čučoriedkami.
  • Koláč podávajte s kopčekom šľahačky alebo vanilkovou zmrzlinou.

Krehký koláč s rebarborouVideo recept:

Krehký koláč s rebarborou je skvelým spôsobom, ako využiť toto sezónne ovocie a pripraviť si chutný a osviežujúci dezert. Vďaka jednoduchému receptu si ho môže upiecť každý. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes!

Súvisiace články:

Nadýchaný rebarborový koláč s jogurtom: Je hotový za okamih – stačí počkať, kým sa upečie. Nádherne vonia a chutí!

Dokonalý jablkový koláč s rebarborou: Fantastický krémový a nádherne osviežujúci!

Taliansky citrónový koláč: Najobľúbenejší dezert v Taliansku, budete ho pripravovať každý týždeň!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Orchidey


Súvisiace príspevky

Najlepšia čokoládová zmrzlina na svete: Pripravte si aj vy doma túto zmrzlinu a to len z 2 ingrediencií!

Najlepšia čokoládová zmrzlina na svete: Pripravte si aj vy doma túto zmrzlinu a to len z 2 ingrediencií!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Táto najlepšia čokoládová zmrzlina na svete je ideálnym dezertom pre všetkých milovníkov čokolády. Je krémová, bohatá na chuť a jednoduchá na prípravu. Vyskúšajte tento recept a prekvapte svojich blízkych dokonalou zmrzlinou. Pripravte si túto jednoduchú a chutnú čokoládovú zmrzlinu, ktorá je ideálna […]

Čokoládový zmrzlinový dezert: Len zo 4 ingrediencií a bez varenia. Tento dezert budete pripravovať každý deň!

Čokoládový zmrzlinový dezert: Len zo 4 ingrediencií a bez varenia. Tento dezert budete pripravovať každý deň!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte radi sladké a osviežujúce dezerty? Tento čokoládový zmrzlinový dezert s mascarpone je pre vás ako stvorený! Jeho príprava je jednoduchá a výsledok ohromí vašich hostí. Tento dezert kombinuje jemnosť mascarpone, sladkosť bielej čokolády a chrumkavosť čokoládových sušienok. Ideálny na horúce letné […]

Chutná brokolicová omeleta pre celú rodinu: Takto pripravujem brokolicu každý víkend!

Chutná brokolicová omeleta pre celú rodinu: Takto pripravujem brokolicu každý víkend!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte výživný a chutný pokrm, ktorý je plný zeleniny a vhodný pre celú rodinu? Táto chutná brokolicová omeleta je skvelou voľbou! Táto brokolicová omeleta je nielen lahodná, ale aj zdravá. Vďaka množstvu zeleniny a výživným vajciam je ideálnym jedlom na raňajky, obed […]

Fantastická nátierka Slonie žrádlo: Celý život nič iné na chlebíčky a jednohubky nerobím, tie zmiznú zo stola rýchlosťou blesku!

Fantastická nátierka Slonie žrádlo: Celý život nič iné na chlebíčky a jednohubky nerobím, tie zmiznú zo stola rýchlosťou blesku!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Fantastická nátierka „Slonie žrádlo“ je skvelou voľbou na chlebíčky a jednohubky. Tento recept je rýchly, jednoduchý a hlavne chutný. Nátierka „Slonie žrádlo“ je naším obľúbeným receptom, ktorý sa hodí na každú príležitosť. So svojimi chutnými ingredienciami zmizne zo stola rýchlosťou blesku. Nátierka […]

Neodolateľný čokoládový mrazený dezert: Pripravte si domáce semifreddo za 5 minút, každý si od vás bude pýtať recept!

Neodolateľný čokoládový mrazený dezert: Pripravte si domáce semifreddo za 5 minút, každý si od vás bude pýtať recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento neodolateľný čokoládový mrazený dezert je skvelým dezertom pre všetkých milovníkov čokolády. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, no výsledok je úžasne chutný a ohromí každého! Hľadáte rýchly a lahodný dezert, ktorý zaujme vašich hostí? Tento nutellový oblátkový koláč je presne to, […]

Lahodné syrové pečivo zo štyroch ingrediencií: Neskutočne chutné a jemné!

Lahodné syrové pečivo zo štyroch ingrediencií: Neskutočne chutné a jemné!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte chuť na niečo slané, chrumkavé a neodolateľne syrové? Toto lahodné syrové pečivo je presne to, čo hľadáte! Pripravené len zo štyroch základných ingrediencií, sú jednoduché, rýchle a zaručene potešia každého milovníka syra. S ich jemnou chuťou a dokonalou textúrou sa tieto […]


Google Správy: Daj nám ⭐