Search

Krehký koláč s rebarborou: Svieži, jemne kyselkavý koláč, veľmi jednoduchý na prípravu

Krehký koláč s rebarborou
Krehký koláč s rebarborou

Obsah receptu

Lahodný krehký koláč s rebarborou, ktorý v sebe spája jemnú kyslosť ovocia a sladkosť cesta. Tento jednoduchý recept vás prevedie krok za krokom k dokonalému dezertu, ktorý poteší celú rodinu.

Vyskúšajte tento osviežujúci koláč, ktorý je ideálny na jarné a letné dni. Vďaka rebarbore získava jedinečnú chuť a vôňu. Náš recept je zrozumiteľný aj pre začiatočníkov, takže sa nebojte pustiť do pečenia!

Krehký koláč s rebarborou

Ingrediencie:

  • 550 g polohrubej múky typu 500-550
  • 200 g studeného masla
  • 1/2 šálky cukru (100 g)
  • Štipka soli (2 g)
  • 3 vajcia (M)
  • Vanilkový cukor (vanilín)
  • 1 plná čajová lyžička prášku do pečiva (7 g)
  • 1 kg rebarbory
  • 50 g masla
  • 4-5 lyžíc cukru (najlepšie hnedého)

Postup prípravy:

  1. Plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Všetky suroviny na cesto by mali byť studené. Do misy nasypeme múku, prášok do pečiva, cukor, celé vajcia, soľ, nadrobno nakrájané maslo a vanilkový cukor.
  3. Všetko miešame mixérom, kým nevznikne jednotné cesto.
  4. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chvíľu do chladničky.
  5. Rebarboru umyjeme, odrežeme konce a nakrájame na 2 cm kúsky.
  6. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a za stáleho miešania zahrievame, kým maslo nezačne vrieť.
  7. Pridáme rebarboru a dusíme 5-7 minút, kým nezmäkne.
  8. Vypneme teplo a predhrejeme rúru na 185°C (horný a dolný ohrev) alebo 170°C (s prúdením vzduchu).
  9. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme na plech 20×30 cm.
  10. Na cesto položíme udusenú rebarboru.
  11. Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na 2 cm široké pásy.
  12. Pásy ukladáme na rebarboru do mriežky.
  13. Koláč pečieme 50 minút alebo do zlatista.
  14. Po upečení necháme úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Tipy:

  • Ak nemáte hnedý cukor, môžete použiť aj klasický kryštálový cukor.
  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do cesta pridať trochu citrónovej kôry alebo šťavy.
  • Rebarboru môžete nahradiť aj iným sezónnym ovocím, napríklad jahodami alebo čučoriedkami.
  • Koláč podávajte s kopčekom šľahačky alebo vanilkovou zmrzlinou.

Krehký koláč s rebarborouVideo recept:

Krehký koláč s rebarborou je skvelým spôsobom, ako využiť toto sezónne ovocie a pripraviť si chutný a osviežujúci dezert. Vďaka jednoduchému receptu si ho môže upiecť každý. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes!

Súvisiace články:

Nadýchaný rebarborový koláč s jogurtom: Je hotový za okamih – stačí počkať, kým sa upečie. Nádherne vonia a chutí!

Dokonalý jablkový koláč s rebarborou: Fantastický krémový a nádherne osviežujúci!

Taliansky citrónový koláč: Najobľúbenejší dezert v Taliansku, budete ho pripravovať každý týždeň!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Orchidey

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty