Search

Geniálna poľská orechová torta: Vždy, keď ju pečiem, len sa po nej zapráši. Na oslavách je to veľký hit

Poľská orechová torta
Poľská orechová torta

Obsah receptu

Geniálna poľská orechová torta je dezert, ktorý vás očarí svojou lahodnou chuťou. Kombinácia vlašských orechov a jemného krému s nádychom rumu z nej robí obľúbenú sladkosť na každej oslave. Tento recept je jednoduchý na prípravu, no výsledok je vždy veľkolepý – torta sa len tak zapráši!

Ak hľadáte dezert, ktorý upúta svojou jedinečnou chuťou a vzhľadom, poľská orechová torta je tou správnou voľbou. Je to hit na každej oslave a poteší nielen milovníkov orechov. Jej lahodný krém s kávovým podtónom dodáva tortám neobyčajný šmrnc.

Poľská orechová torta

Ingrediencie:

Orechová piškóta:

  • 120 g vlašských orechov (1 šálka), nasekané
  • 125 g hladkej múky (1 šálka)
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 6 bielkov
  • Štipka soli (1/8 čajovej lyžičky)
  • 140 g cukru (2/3 šálky)
  • 6 žĺtkov
  • 1 polievková lyžica teplej vody

Krém:

  • 500 g smotanového syra (dobre vychladeného)
  • 140 g práškového cukru (1 šálka)
  • 2 polievkové lyžice instantnej kávy
  • 40 ml rumu (alebo vodky, koňaku, whisky)
  • 300 g šľahačky (dobre vychladenej, 33-40% tuku)

Na ozdobu:

  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 100-120 g vlašských orechov (vopred opražených a nasekaných)

Postup prípravy:

Príprava piškóty:

  1. Nasekajte vlašské orechy a zmiešajte ich s múkou a sódou bikarbónou.
  2. V inej miske vyšľahajte bielky so štipkou soli.
  3. Postupne pridávajte cukor a šľahajte.
  4. Po jednom pridávajte žĺtky a miešajte, kým zmes nebude hladká.
  5. Pridajte teplú vodu a postupne primiešavajte suché ingrediencie (múku s orechmi a sódou bikarbónou), pričom zľahka premiešavajte, aby zmes zostala nadýchaná.
  6. Cesto nalejte do formy s priemerom 23-24 cm vystlanej papierom na pečenie.
  7. Rúru predhrejte na 190°C, po vložení formy znížte teplotu na 170°C a pečte asi 45 minút.
  8. Nechajte vychladnúť a potom piškótu nakrájajte na rovnaké kúsky (pozri video).

Príprava krému:

  1. V miske zmiešajte smotanový syr, práškový cukor, instantnú kávu a rum. Miešajte do hladka.
  2. Postupne pridávajte vychladenú šľahačku a šľahajte, kým zmes nezhustne.
  3. Krém odložte do chladničky na minimálne 4 hodiny.

Zostavenie a ozdoba:

  1. Na piškótu natrite krém a uhlaďte ho. (pozri video)
  2. Posypte kakaovým práškom a opraženými nasekanými orechmi.
  3. Podávajte vychladené.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pri príprave torty sa uistite, že šľahačka je dobre vychladená, aby krém mal správnu konzistenciu.
  • Vlašské orechy pred použitím jemne opražte – zvýrazníte ich chuť.
  • Namiesto rumu môžete použiť aj koňak alebo whisky, záleží na vašich preferenciách.

Poľská orechová torta – Video recept:

Poľská orechová torta je nielen vizuálne atraktívna, ale aj výnimočne chutná. Jej jemný krém a nadýchaná orechová piškóta vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa, prečo sa po nej vždy zapráši!

Súvisiace články:

Slávnostná torta s dvoma lahodnými krémami, čokoládou a lieskovými orieškami

Čokoládová torta s najlepším krémom: Tento recept je taký exkluzívny, že si ho ukladajú aj profesionálni cukrári

Milka torta bez pečenia – rýchla a jednoduchá


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker mit Sophie Mayer

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty