Search

Fantastický karamelovo-čokoládový Silvestrovský dezert: Žiadne pečenie!

Silvestrovský dezert
Silvestrovský dezert

Obsah receptu

Hľadáte dokonalý Silvestrovský dezert, ktorý oslní vašich hostí? Vyskúšajte tento božský karamelovo-čokoládový dezert bez pečenia!

Predstavujeme vám recept na fantastický Silvestrovský dezert, ktorý kombinuje sladký karamel s bohatou čokoládou. Jeho príprava je jednoduchá a nevyžaduje pečenie, čo ušetrí váš čas a energiu. Tento dezert je ideálny pre oslavy nového roka a poteší každého milovníka sladkostí.

Karamelovo-čokoládový Silvestrovský dezert

Ingrediencie

  • Cesto na sušienky:
    • 300 g čajových sušienok
    • 15 g kakaového prášku
    • 150 ml mlieka
  • Karamelovo-arašidová zmes:
    • 175 g cukru
    • 50 ml vody
    • 160 ml šľahačky (33%)
    • 70 g masla
    • 150 g nasekaných, opražených arašidov
  • Na krém:
    • 250 g mascarpone
    • 35 g práškového cukru
    • 10 g vanilkového cukru (1 balíček)
    • 8 g zahusťovadla smotany (1 balenie)
    • 250 ml šľahačkovej smotany (33%)
  • Čokoládová poleva s bielou čokoládou:
    • 125 g bielej čokolády
    • 75 ml smotany (33%)
    • 15 g nasekaných arašidov
  • Na ozdobu:
    • Šľahačka
    • karamelový toping

Postup prípravy

  1. Cesto na sušienky: Zmiešajte rozdrvené čajové sušienky, kakaový prášok a mlieko do hladkej zmesi. Rozotrite rovnomerne na plech s rozmermi 18×28 cm vyložený papierom na pečenie. Prikryte potravinárskou fóliou a vložte do chladničky.
  2. Karamelovo-arašidová zmes: V hrnci skombinujte cukor a vodu. Varíme, až kým zmes nezmení farbu na zlatohnedú. Opatrne pridajte zohriatu šľahačku, maslo a nasekané arašidy. Varte, kým nie je zmes hladká, potom odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí natrite na cesto.
  3. Krém: V mise zmiešajte mascarpone, práškový cukor, vanilkový cukor a zahusťovadlo. Pridajte šľahačkovú smotanu a miešajte, kým nezhustne. Naneste na karamelovo arašidovú zmes.
  4. Čokoládová poleva: Zmiešajte bielu čokoládu so smotanou a zahrejte, kým nevznikne hladká zmes. Pridajte nasekané arašidy. Nalejte na krém.
  5. Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc, aby sa všetky chute dobre prepojili!
  6. Servírovanie: Dezert nakrájajte, ozdobte šľahačkou a karamelovým topingom. Dobrú chuť!

Video recept

Tento Silvestrovský dezert je skvelou voľbou pre každého, kto chce prekvapiť svojich hostí neodolatelne chutným a atraktívnym dezertom. Jednoduchá príprava a výnimočný výsledok zaručia, že tento dezert sa stane hviezdou vašej Silvestrovskej oslavy.

Súvisiace články

Vianočná lyžičková torta z kyslej smotany: Bez pečenia, najlepší vianočný dezert!

Šťavnatý čokoládový koláč VIANOČNÝ BOZK: Jednoduchý čokoládový dezert, ktorý zvládne každý

Vianočné krémové rezy BAJADERA: Jednoduchý chorvátsky nepečený dezert z orechov a čokolády!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker mit Sophie Mayer

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty