Hľadáte dokonalý Silvestrovský dezert, ktorý oslní vašich hostí? Vyskúšajte tento božský karamelovo-čokoládový dezert bez pečenia!
Predstavujeme vám recept na fantastický Silvestrovský dezert, ktorý kombinuje sladký karamel s bohatou čokoládou. Jeho príprava je jednoduchá a nevyžaduje pečenie, čo ušetrí váš čas a energiu. Tento dezert je ideálny pre oslavy nového roka a poteší každého milovníka sladkostí.
Karamelovo-čokoládový Silvestrovský dezert
Ingrediencie
- Cesto na sušienky:
- 300 g čajových sušienok
- 15 g kakaového prášku
- 150 ml mlieka
- Karamelovo-arašidová zmes:
- 175 g cukru
- 50 ml vody
- 160 ml šľahačky (33%)
- 70 g masla
- 150 g nasekaných, opražených arašidov
- Na krém:
- 250 g mascarpone
- 35 g práškového cukru
- 10 g vanilkového cukru (1 balíček)
- 8 g zahusťovadla smotany (1 balenie)
- 250 ml šľahačkovej smotany (33%)
- Čokoládová poleva s bielou čokoládou:
- 125 g bielej čokolády
- 75 ml smotany (33%)
- 15 g nasekaných arašidov
- Na ozdobu:
- Šľahačka
- karamelový toping
Postup prípravy
- Cesto na sušienky: Zmiešajte rozdrvené čajové sušienky, kakaový prášok a mlieko do hladkej zmesi. Rozotrite rovnomerne na plech s rozmermi 18×28 cm vyložený papierom na pečenie. Prikryte potravinárskou fóliou a vložte do chladničky.
- Karamelovo-arašidová zmes: V hrnci skombinujte cukor a vodu. Varíme, až kým zmes nezmení farbu na zlatohnedú. Opatrne pridajte zohriatu šľahačku, maslo a nasekané arašidy. Varte, kým nie je zmes hladká, potom odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí natrite na cesto.
- Krém: V mise zmiešajte mascarpone, práškový cukor, vanilkový cukor a zahusťovadlo. Pridajte šľahačkovú smotanu a miešajte, kým nezhustne. Naneste na karamelovo arašidovú zmes.
- Čokoládová poleva: Zmiešajte bielu čokoládu so smotanou a zahrejte, kým nevznikne hladká zmes. Pridajte nasekané arašidy. Nalejte na krém.
- Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc, aby sa všetky chute dobre prepojili!
- Servírovanie: Dezert nakrájajte, ozdobte šľahačkou a karamelovým topingom. Dobrú chuť!
Video recept
Tento Silvestrovský dezert je skvelou voľbou pre každého, kto chce prekvapiť svojich hostí neodolatelne chutným a atraktívnym dezertom. Jednoduchá príprava a výnimočný výsledok zaručia, že tento dezert sa stane hviezdou vašej Silvestrovskej oslavy.
Súvisiace články
Vianočná lyžičková torta z kyslej smotany: Bez pečenia, najlepší vianočný dezert!
Šťavnatý čokoládový koláč VIANOČNÝ BOZK: Jednoduchý čokoládový dezert, ktorý zvládne každý
Vianočné krémové rezy BAJADERA: Jednoduchý chorvátsky nepečený dezert z orechov a čokolády!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker mit Sophie Mayer