Výber najlepšieho koláča na svete je subjektívny, ale jedno je isté, jahodová bublanina je jedným z kandidátov, ktorý si zaslúži zvážiť.
Aj keď existuje veľa variácií tohto receptu, prinášame vám jednu, ktorá je podľa nás jednou z najlepších.
Dokonalá jahodová bublanina – Ingrediencie:
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka kryštálového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 šálka mlieka
- 3 vajíčka
- ½ šálky oleja
- jahody
Jahodová bublanina je najlepšia s čerstvým ovocím. Preferujeme najmä jahody, maliny a čučoriedky. Mimo sezóny však môžete použiť aj zavárané ovocie. V takom prípade však radíme znížiť množstvo cukru.
Príprava:
Začnite prípravou cesta. Vo veľkej miske zmešajte polohrubú múku s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva.
V druhej miske vymiešajte vajcia s mliekom a olejom. Použite metličku na vytvorenie homogénnej zmesi.
Do suchej zmesi pomaly vlievajte mokré ingrediencie. Miesite, kým nevznikne hladké a vláčne cesto.
Prípravte si pekáč – vysteľte ho papierom na pečenie alebo ho starostlivo vymastite olejom. Nalejte cesto do pripraveného pekáča.
Na vrch cesta následne rozložte čerstvé jahody.
Pečte v predhriatej rúre na 170-180 stupňov Celzia približne 30 minút. Čas pečenia sa môže mierne líšiť v závislosti od veľkosti a hĺbky vášho pekáča.
Akonáhle je bublanina upečená, nechajte ju vychladnúť a posypte práškovým cukrom.
Ovocná bublanina je úžasným dezertom, ktorý môžete servírovať pri rôznych príležitostiach. Prajeme vám dobrú chuť!
Ďakujeme, že ste si prečítali tento recept až do konca. Ak sa vám páčil, podporte nás tým, že ho budete zdieľať na sociálnych sieťach a pošlete ho svojim priateľom. Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️