Search

Výborný kávový koláč: Jednoduchý piškótový koláčik, kto ho raz ochutná, ten ho bude chcieť každý deň!

kávový koláč
kávový koláč

Obsah receptu

Máte chuť na niečo naozaj špeciálne ku kávičke? Tento výborný kávový koláč je presne to, čo potrebujete. Jeho jednoduché piškótové cesto a lahodná kávová chuť vás okamžite zaujmú. Kto ho raz ochutná, ten ho bude chcieť každý deň!

Predstavte si perfektnú rovnováhu medzi jemným piškótovým cestom a výraznou chuťou kávy. Tento koláčik je nielen neuveriteľne chutný, ale aj taký jednoduchý na prípravu, že sa stane vašou rýchlo pripravenou dobrotou na každý deň.

Kávový koláč

Ingrediencie:

Kávová zmes:

  • 10 g instantnej kávy
  • 1 čajová lyžička (čl) kakaa
  • 1 čl horúcej vody

Žĺtková zmes:

  • 60 g práškového cukru
  • 4 žĺtka
  • 55 g oleja
  • 60 g mlieka
  • 1 čl vanilkového extraktu

Múčna zmes:

  • 110 g hladkej múky
  • 1/2 čl prášku do pečiva
  • 1/4 čl soli

Bielková zmes:

  • 4 bielka
  • 1/2 čl octu
  • 60 g kryštálového cukru

Pre kávový krém:

  • 2 čl instantnej kávy
  • 1 čl horúcej vody
  • 150 g smotanového syra
  • 70 g práškového cukru
  • Štipka soli
  • 300 g smotany na šľahanie

Pre čokoládovú polevu:

  • 100 g horúcej smotany
  • 100 g polosladkej čokolády

Postup prípravy

Zmiešajte 10 g instantnej kávy, 1 čl kakaa a 1 čl horúcej vody. Dobre premiešajte.

V ďalšej miske zmiešajte 60 g práškového cukru a 4 žĺtka. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí, a pridajte 55 g oleja a 60 g mlieka. Teraz pridajte rozmiešanú kávu a 1 čl vanilkového extraktu. Zmiešajte 110 g hladkej múky s 1/2 čl prášku do pečiva a 1/4 čl soli a preosejte do zmesi. Dobre premiešajte a odložte bokom.

4 bielka vyšľahajte do peny. Pridajte 1/2 čl octu a 60 g kryštálového cukru pridávajte po dávkach. Neustále miešajte do tuhého snehu. Bielkový sneh jemne po dávkach vmiešajte do cesta a cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie veľkosti 28×28 cm. Pečte v predhriatej rúre na 170 stupňov 18-20 minút. Koláč nechajte vychladnúť.

V mise zmiešajte 2 čl instantnej kávy a 1 čl horúcej vody, dobre premiešajte a dajte bokom.

Do misky dajte 150 g smotanového syra a vyšľahajte do hladka. Pridajte 70 g práškového cukru a štipku soli a vymiešajte. Pridajte 300 g smotany na šľahanie a šľahajte. Teraz do zmesi pridajte kávu a premiešajte vareškou. Koláč rozdeľte na dve polovice. Na spodnú časť natrite pripravený krém a uhladte. Na krém položte druhú polovicu korpusu a znovu potrite krémom. Dajte do chladničky na 1-2 hodiny stuhnúť.

Do 100 g horúcej smotany pridajte 100 g polosladkej čokolády a miešajte, až kým sa úplne nerozpustí. Pripravenou polevou potrite vrch koláča a dajte do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť. Dobrú chuť!

Kávový koláč Video recept

Či už hľadáte ideálny dezert k popoludňajšej káve alebo len tak chcete potešiť svojich blízkych, tento kávový koláč je skvelou voľbou. Skúste ho a uvidíte, že jeho príprava je rýchla a výsledok vždy vynikajúci.

Súvisiace články

Kávový koláč s banánmi: Vynikajúci, ľahký a dobre vyzerajúci recept!

Fantastická kávovo-banánová torta: ĽAHKÁ a CHUTNÁ narodeninová torta!

Kávový koláč bez pečenia: Na narodeniny mi ho pripravila moja susedka. Bol taký vynikajúci, že som si od nej hneď pýtala recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cooking station

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty