Hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý si zamiluje každý? Tieto výborné kapučíno rezy sú to pravé pre vás! Ich príprava je hračka a výsledok je jednoducho dokonalý.
Kávová chuť, jemná pena a chrumkavé sušienky – to všetko nájdete v týchto výborných kapučíno rezoch. Sú ideálnym dezertom na každú príležitosť, či už ide o rodinnú oslavu, kávový večierok alebo len tak na chuť.
Výborné kapučíno rezy
Ingrediencie
- Pudingový krém:
- 700 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy (2×40 g)
- 20 g hladkej múky
- 4 žĺtky
- 100 g cukru
- 200 g masla
- Cappuccino krém:
- 1 kg krémového tvarohu
- 120 g práškového cukru
- 50 g cappuccina s vanilkovou príchuťou
- 100 ml vriacej vody na cappuccino
- 3 lyžice želatíny
- 100 ml vriacej vody na želatínu
- Ďalšie:
- 36 ks maslových sušienok
- Kakaový prášok na posypanie
Postup Prípravy
- Pudingový krém:
- V hrnci zohrejte 600 ml mlieka.
- Zmiešajte žĺtky s cukrom do peny.
- Pridajte 100 ml mlieka, múku a vanilkové pudingy.
- Túto zmes prilievajte do vriaceho mlieka a miešajte, kým nezhustne.
- Odstavte a prelejte do misky. Prikryte potravinárskou foliou a nechajte vychladnúť.
- Po vychladnutí zmiešajte s vyslahaným maslom.
- Cappuccino krém:
- Želatínu zalejte vriacou vodou a nechajte nabobtnať.
- Cappuccino rozpustite vo vriacej vode.
- Zmiešajte tvaroh s práškovým cukrom, pridajte cappuccino a želatínu. Neustále miešajte.
- Vrstvenie:
- Do formy s rozmermi 24×36 cm, vystlanej papierom na pečenie, uložte vrstvu sušienok a natrieme pudingový krém.
- Pridajte ďalšiu vrstvu sušienok a na ňu cappuccino krém.
- Posypte kakaom a nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 12 hodín.
Výborné kapučíno rezy – Video recept
Tieto rezy sú jednoducho dokonalé. Ich chuť je dokonalá kombináciou kávy, krému a sušienok. Sú krásne a jednoduché na prípravu. Určite si ich zamilujete!
Súvisiace články
Dokonalá jemná kávová pena so smotanou: Lahodný, rýchly a jednoduchý dezert na sviatky
Kávové hviezdičky s čokoládovo-rumovou plnkou: Tieto koláčiky na sviatočnom stole nesmú chýbať!
Kávová pena Nescafé za 5 MINÚT: Robím ju každý víkend!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kuchnia Magdy