Search

Výborná jablková torta s kyslou smotanou: Lahodná a jednoduchá!

jablková torta s kyslou smotanou
jablková torta s kyslou smotanou

Obsah receptu

Jablková torta s kyslou smotanou je dokonalou voľbou pre každú príležitosť. Či už plánujete rodinný obed, oslavu alebo len máte chuť na niečo sladké, tento recept je rýchly, jednoduchý a zaručene poteší každého milovníka koláčov. Postupujte podľa našich krokov a pripravte si túto lahodnú pochúťku!

Objavte tajomstvo úžasne chutnej jablkovej torty s kyslou smotanou! Tento recept je ideálny pre milovníkov ovocných tort, ktorí hľadajú kombináciu sviežej chuti jabĺk a bohatej kyslej smotany.

Jablková torta s kyslou smotanou

Ingrediencie:

  • Základ torty:
    • 2 vajcia
    • 175 g polohrubej múky
    • 150 g cukru
    • 1 balenie vanilkového cukru
    • 65 ml oleja
    • 80 ml perlivej vody
    • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • Plnka:
    • 5 jabĺk (cca 800g)
    • 2 bal. vanilkového pudingového prášku
    • 500 ml jablkovej šťavy
    • 100g cukru
    • 2 lyžičky škorice
    • 100g strúhaných mandlí
    • 1 ks masla
  • Poleva:
    • 400 g kyslej smotany
    • 400 ml šľahačky
    • 5 PL cukru
    • 1 balenie vanilkového cukru
    • 4 ČL

Postup prípravy:

  1. Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte olej a perlivú vodu. Nakoniec vmiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  2. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 26 cm. Pečte v predhriatej rúre na 175°C približne 25-30 minút.
  3. Jablká očistite, nakrájajte a spolu s maslom, cukrom, škoricou a mandľami varte v jablkovej šťave, kým nezmäknú.
  4. V malom množstve šťavy rozmiešajte pudingový prášok a pridajte ho do jabĺk. Varte ešte niekoľko minút, kým zmes nezhustne.
  5. Na vychladnutý korpus rozložte jablkovú plnku a nechajte stuhnúť chladničke.
  6. Kyslú smotanu zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom. Šľahačku vyšľahajte a opatrne vmiešajte do smotanovej zmesi. Naneste na tortu.
  7. Tortu nechajte niekoľko hodín stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.

Video recept

Pripravte si túto lahodnú a jednoduchú jablkovú tortu s kyslou smotanou, ktorá očarí svojou jemnou chuťou a krémovou textúrou. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú spojenie tradičnej chuti s moderným prístupom k pečeniu.

Súvisiace články

Vianočná Anjelska torta: Je lahodná a veľmi chutná!

ŠVÉDSKA MANDĽOVÁ TORTA na Vianoce: Stačí 1 hodina a máte hotovo!

Vianočná nepečená čokoládová torta za 10 MINÚT: Je lahodná a vynikajúca!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála CookBakery

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty