Hľadáte perfektný recept na Veľkonočný koláč? Vyskúšajte tento lahodný veľkonočný jablkový koláč s pudingom! Je neskutočne chutný a pritom úplne jednoduchý na prípravu.
Užite si Veľkonočné sviatky s týmto fantastickým jablkovým koláčom. Jemné cesto, lahodná jablková plnka a pudingová vrstva sa rozplývajú v ústach. Nechajte sa zlákať vôňou a chuťou jari!
Veľkonočný jablkový koláč s pudingom
Ingrediencie
- Polokrehké cesto:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 250 g masla
- 1 hrnček cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru (16g)
- 3 vajcia
- 1-2 polievkové lyžice kyslek smotany 18%.
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- Navyše:
- 3 vanilkové pudingy (po 40 g)
- 5 pohárov mlieka
- 6 lyžíc cukru
- 2 kg jabĺk
- 1 lyžička škorice
- práškový cukor na posypanie
Takto budeme postupovať
- Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do nadýchanej formy. V inej miske preosejeme múku s práškom do pečiva a zmiešame s maslom. Pridáme rozšľahané vajcia a smotanu a všetko spojíme do hladka. (Cesto nie je potrebné uchovávať v chladničke, pokiaľ nie je príliš riedke, môžete ho chladiť asi 30 minút). Potom cesto rozdeľte na dve časti (2/3 a 1/3). Väčšiu časť položíme na dno formy na pečenie (rozmery 25/38 cm), vystlanej papierom na pečenie. Druhú časť cesta zabalíme a vložíme do chladničky.
- 2. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame na veľkom strúhadle. Zmiešame so škoricou a poukladáme na cesto.
- 3. Pudingová hmota: pudingy rozmiešame s cukrom v jednom pohári mlieka, zvyšné mlieko prevaríme. Pridáme vymiešané pudingy a uvaríme hustý puding. Ešte horúce nalejeme na nastrúhané jablká a uhladíme.
- 4. Zvyšné vychladnuté cesto nastúhame na puding. Koláč pečieme cca 40-50 minút pri 180 stupňoch.Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Tento Veľkonočný jablkový koláč s pudingom si zamiluje celá rodina. Je to perfektný dezert na sviatočné posedenie, ale aj na bežný deň. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Chrumkavý jablkovo-orechový koláč zo 4 jabĺk: Rýchly a jednoduchý!
Jablkový koláč s pudingom, ktorý sa topí v ústach. Jednoduchý a chutný recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z portálu przyslijprzepis.pl