Tvarohový koláč s višňami a maslovou posýpkou – Jednoduchý a veľmi chutný

tvarohový koláč s višňami
Tvarohový koláč s višňami a maslovou posýpkou

Obsah receptu

Viete si predstaviť niečo lepšie ako voňavý tvarohový koláč s višňami a chrumkavou posýpkou priamo z rúry? Tento recept vás zavedie späť do detstva, kedy ste s babičkou piekli tie najúžasnejšie koláče. Je jednoduchý, tradičný a zaručene chutný!

Tento recept na tvarohový koláč s višňami a maslovou posýpkou je skutočným pokladom. Spojenie jemného tvarohu, sladkých višní a chrumkavej posýpky je jednoducho neodolateľné. Pripravte si ho pre svojich blízkych a vychutnajte si spoločné chvíle pri šálke kávy alebo čaju.

Ingrediencie:

Maslová drobenka:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Základ koláča:

  • 100 g masla
  • 90 g cukru
  • 1 vajce (veľkosť M)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 230 g hladkej múky

Tvarohová plnka:

  • 1 kg nízkotučného tvarohu
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 150 g cukru
  • šťava a kôra z jedného citróna
  • 5 vajec (veľkosť M)
  • 2 balíčky vanilkového pudingového prášku

Dodatočne:

  • 1 veľká nádoba čerešní alebo višní (odkvapkaných)

Postup prípravy:

Príprava maslovej drobenky:

  • V miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a maslo. Rukami vypracujte drobivú zmes.

Príprava základu koláča:

  • V inej miske zmiešajte múku, cukor, maslo, vajce a vanilkový cukor. Vypracujte cesto a rovnomerne ho rozprestrite do pekáča o rozmeroch 30×20 cm.

Tvarohová plnka:

  • V ďalšej veľkej miske zmiešajte nízkotučný tvaroh, cukor, vanilkový pudingový prášok, šťavu a kôru z citróna, a vajcia. Všetko dobre premiešajte.
  • Pridajte smotanu a znovu dôkladne premiešajte.

Zostavenie koláča:

  • Na pripravené cesto v pekáči vylejte tvarohovú plnku.
  • Na vrch rozložte odkvapkané čerešne alebo višne.
  • Nakoniec na vrch rovnomerne rozložte pripravenú drobenku.

Pečenie:

  • Predhrejte rúru na 170 °C.
  • Koláč pečte približne 60 minút, kým povrch nie je zlatohnedý a náplň sa pekne upečie.

Tipy:

  1. Ak nemáte čerstvé višne, môžete použiť aj mrazené alebo zavárané.
  2. Pre intenzívnejšiu chuť môžete do tvarohovej plnky pridať trochu citrónovej kôry.
  3. Koláč môžete podávať teplý aj studený, podľa vašej chuti.
  4. Ak chcete, aby bola posýpka ešte chrumkavejšia, pridajte do nej trochu ovsených vločiek.
  5. Pred pečením môžete koláč posypať mandľovými lupienkami pre extra chuť a vôňu.

Video recept:

Veríme, že si tento jednoduchý a chutný recept na tvarohový koláč s višňami a maslovou posýpkou zamilujete rovnako ako my. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti v komentároch! Prajeme vám veľa úspechov pri pečení a hlavne dobrú chuť!

Súvisiace články:

Jesenný makový koláč s drobenkou a pudingovou plnkou – rýchly hrnčekový recept

Šťavnatý pomarančový koláč s drobenkou – jednoduchý a rýchly na prípravu

Voňavý jablkový koláč so škoricou a chrumkavou posýpkou – ideálny na nedeľné popoludnie

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Millas Traumwelt

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty