Search

Toto jemné pečivo je skutočnou bombou: Zmizne za minútu!

Jemné pečivo s broskyňou
Jemné pečivo s broskyňou

Obsah receptu

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na lahodný dezert? Toto jemné pečivo s broskyňou je presne to, čo potrebujete! Pripravuje sa z pár bežných surovín a je hotové za menej ako 30 minút.

Jemné pečivo s broskyňou je perfektné na letnú párty alebo len tak na maškrtenie. Je to lahodná kombinácia sladkej broskyne a krémového krému.

Jemné pečivo s broskyňou

Ingrediencie:

Na krém:

  • 300 ml mlieko
  • 1 žĺtok
  • 10 g vanilkový cukor
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 100 g cukor
  • 100 ml slnečnicový olej
  • 300 g múka
  • 10 g prášok do pečiva
  • Citrónová kôra
  • 80 g broskyne z kompótu

Postup prípravy:

  1. Príprava krému:
    • Mlieko dajte na sporák, pridajte žĺtok, vanilkový cukor, cukor a kukuričný škrob. Všetko dobre prešľahajte metličkou.
    • Zmes zložte zo sporáka a ešte intenzívne vyšľahajte, aby sa krém pekne zhustol.
    • Pripravený krém nechajte ho vychladnúť.
  2. Príprava cesta:
    • V miske rozbite celé vajíčka, pridajte cukor a šľahajte, až kým nevznikne svetlá a nadýchaná zmes.
    • Pridajte slnečnicový olej a opäť premiešajte.
    • Postupne pridávajte múku, prášok do pečiva a nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre zmiešajte.
    • Cesto rozdelte na dve polovice, prikryte a dajte na 20 minút odpočívať do chladničky.
  3. Tvorenie a pečenie koláčov:
    • Po vybratí polovice cesta z chladničky, pracovnú plochu jemne pomúčite a cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 5 mm.
    • Pomocou formičky vykrajujte kolieska a uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
    • Na každé koliesko položte kúsok broskyne z kompótu.
    • Na každé koliesko pridajte pripravený krém pomocou cukrárskeho vrecka.
    • Druhú polovicu cesta nastrúhajte na vrch koliesok.
    • Koláčiky pečte v predhriatej teplovzdušnej rúre pri teplote 200 °C po dobu 20 minút.
  4. Dokončenie:
    • Upečené koláčiky po vybratí z rúry poprášte práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre extra chuť môžete do cesta pridať 1/2 lyžičky mletej škorice.
  • Ak nemáte kompótové broskyne, môžete použiť aj čerstvé broskyne nakrájané na malé kúsky.
  • Pečivo môžete ozdobiť aj čerstvou mätou.

Jemné pečivo s broskyňouVideo recept:

Toto jemné pečivo s broskyňou je chutný a jednoduchý dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte ho už dnes!

Súvisiace články:

Neskutočne jemné Linecké koláčiky: Toto je najlepšie vianočné pečivo, čo som kedy jedla!

Jemné vianočné pečivo len z 3 ingrediencií: Lacné a veľmi chutné!

Fantasticky krehké sušienky Snehové vločky: Extra jemné orieškové pečivo na Vianoce!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Domáce od Alby

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty