Search

Rýchly strúhaný hrnčekový jahodový koláč s pudingom

hrnčekový jahodový koláč

Obsah receptu

Predstavujeme vám recept na skvelý rýchly hrnčekový jahodový koláč, ktorý bude ideálnou sladkou prílohou k vašej obľúbenej šálke kávy. Tento koláč je tak chutný, že vám doma bude chutiť ešte viac než krémové zákusky.

Pozoruhodnou vlastnosťou tohto dezertu je flexibilita v zložkách – môžete experimentovať s rôznymi druhmi pudingu a ovocia, čo pridáva k vašej sladkej zábave nekonečné variácie. V našom prípade sa budeme držať jahôd a pudingu.

Rýchly strúhaný hrnčekový jahodový koláč Ingrediencie:

Pre cesto:

  • 250g Hery alebo rovnaké množstvo masla
  • 340g hladkej múky (2 šálky)
  • 125g cukru (1/2 šálky)
  • 1 vajíčko
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany

Pre plnku:

  • Dva balíčky pudingového prášku (odporúčame malinový, ale môžete vyskúšať ľubovoľnú inú príchuť)
  • Cukor podľa vašej chuti
  • 3 šálky mlieka
  • 500g jahôd

Postup prípravy:

Začíname prípravou cesta. V miske pomocou mixéra zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, vajce, kyslú smotanu a zmäknutý rastlinný tuk Hera alebo maslo. Zmes sa spracujte do hladkého cesta, ktoré následne vyformuje rukami do guľky. Túto guľku cesta potom zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chladničke po dobu asi 30 minút.

Zatiaľ si pripravíme puding. Puding uvaríme z mlieka, pudingu a cukru.

Následne si vymastíme obdĺžnikový pekáč (s rozmermi 22 x 28 cm) a vysypte ho múkou. Do pripraveného pekáčika položíme polovicu vychladnutého cesta a jemne ho prstami roztlačíme, aby pokrylo dno formy. Na vrch cesta rovnomerne nalejeme puding a pokryjeme ho nakrájanými jahodami. Zvyšok cesta nastrúhame a na vrch naukladáme jahody.

Koláč vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 50 minút.

A hotovo! Vychutnajte si tento úžasný strúhaný koláč s jahodami a pudingom. Želáme vám dobrú chuť!

Ďakujeme, že ste si prečítali tento recept až do konca. Ak sa vám páčil, podporte nás tým, že ho budete zdieľať na sociálnych sieťach a pošlete ho svojim priateľom. Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!

Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Image by fahrwasser on Freepik

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty