Predstavujeme vám recept na skvelý rýchly hrnčekový jahodový koláč, ktorý bude ideálnou sladkou prílohou k vašej obľúbenej šálke kávy. Tento koláč je tak chutný, že vám doma bude chutiť ešte viac než krémové zákusky.
Pozoruhodnou vlastnosťou tohto dezertu je flexibilita v zložkách – môžete experimentovať s rôznymi druhmi pudingu a ovocia, čo pridáva k vašej sladkej zábave nekonečné variácie. V našom prípade sa budeme držať jahôd a pudingu.
Rýchly strúhaný hrnčekový jahodový koláč Ingrediencie:
Pre cesto:
- 250g Hery alebo rovnaké množstvo masla
- 340g hladkej múky (2 šálky)
- 125g cukru (1/2 šálky)
- 1 vajíčko
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
Pre plnku:
- Dva balíčky pudingového prášku (odporúčame malinový, ale môžete vyskúšať ľubovoľnú inú príchuť)
- Cukor podľa vašej chuti
- 3 šálky mlieka
- 500g jahôd
Postup prípravy:
Začíname prípravou cesta. V miske pomocou mixéra zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, vajce, kyslú smotanu a zmäknutý rastlinný tuk Hera alebo maslo. Zmes sa spracujte do hladkého cesta, ktoré následne vyformuje rukami do guľky. Túto guľku cesta potom zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chladničke po dobu asi 30 minút.
Zatiaľ si pripravíme puding. Puding uvaríme z mlieka, pudingu a cukru.
Následne si vymastíme obdĺžnikový pekáč (s rozmermi 22 x 28 cm) a vysypte ho múkou. Do pripraveného pekáčika položíme polovicu vychladnutého cesta a jemne ho prstami roztlačíme, aby pokrylo dno formy. Na vrch cesta rovnomerne nalejeme puding a pokryjeme ho nakrájanými jahodami. Zvyšok cesta nastrúhame a na vrch naukladáme jahody.
Koláč vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 50 minút.
A hotovo! Vychutnajte si tento úžasný strúhaný koláč s jahodami a pudingom. Želáme vám dobrú chuť!
Ďakujeme, že ste si prečítali tento recept až do konca. Ak sa vám páčil, podporte nás tým, že ho budete zdieľať na sociálnych sieťach a pošlete ho svojim priateľom. Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Image by fahrwasser on Freepik