Rýchly strúhaný hrnčekový jahodový koláč s pudingom

Rýchly strúhaný hrnčekový jahodový koláč s pudingom

Predstavujeme vám recept na skvelý rýchly hrnčekový jahodový koláč, ktorý bude ideálnou sladkou prílohou k vašej obľúbenej šálke kávy. Tento koláč je tak chutný, že vám doma bude chutiť ešte viac než krémové zákusky.

Pozoruhodnou vlastnosťou tohto dezertu je flexibilita v zložkách – môžete experimentovať s rôznymi druhmi pudingu a ovocia, čo pridáva k vašej sladkej zábave nekonečné variácie. V našom prípade sa budeme držať jahôd a pudingu.

Rýchly strúhaný hrnčekový jahodový koláč Ingrediencie:

Pre cesto:

  • 250g Hery alebo rovnaké množstvo masla
  • 340g hladkej múky (2 šálky)
  • 125g cukru (1/2 šálky)
  • 1 vajíčko
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany

Pre plnku:

  • Dva balíčky pudingového prášku (odporúčame malinový, ale môžete vyskúšať ľubovoľnú inú príchuť)
  • Cukor podľa vašej chuti
  • 3 šálky mlieka
  • 500g jahôd

Postup prípravy:

Začíname prípravou cesta. V miske pomocou mixéra zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, vajce, kyslú smotanu a zmäknutý rastlinný tuk Hera alebo maslo. Zmes sa spracujte do hladkého cesta, ktoré následne vyformuje rukami do guľky. Túto guľku cesta potom zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chladničke po dobu asi 30 minút.

Zatiaľ si pripravíme puding. Puding uvaríme z mlieka, pudingu a cukru.

Následne si vymastíme obdĺžnikový pekáč (s rozmermi 22 x 28 cm) a vysypte ho múkou. Do pripraveného pekáčika položíme polovicu vychladnutého cesta a jemne ho prstami roztlačíme, aby pokrylo dno formy. Na vrch cesta rovnomerne nalejeme puding a pokryjeme ho nakrájanými jahodami. Zvyšok cesta nastrúhame a na vrch naukladáme jahody.

Koláč vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 50 minút.

A hotovo! Vychutnajte si tento úžasný strúhaný koláč s jahodami a pudingom. Želáme vám dobrú chuť!

Ďakujeme, že ste si prečítali tento recept až do konca. Ak sa vám páčil, podporte nás tým, že ho budete zdieľať na sociálnych sieťach a pošlete ho svojim priateľom. Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!

Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Image by fahrwasser on Freepik


Súvisiace príspevky

Nízko-kalorický marhuľový koláč z panvice: Vláčny ako obláčik! Žiadna rúra!

Nízko-kalorický marhuľový koláč z panvice: Vláčny ako obláčik! Žiadna rúra!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyskúšajte tento lahodný nízko-kalorický marhuľový koláč z panvice, ktorý je ideálny aj do diéty. S jemným cestom a sladkými marhuľami je to dezert, ktorý si zamilujete. Jogurtový koláč s marhuľami je skvelou voľbou, keď si chcete dopriať naozaj rýchly, no chutný dezert. […]

Nepečený čokoládový dezert zebra: Tento dezert ma vždy prenesie do detských čias!

Nepečený čokoládový dezert zebra: Tento dezert ma vždy prenesie do detských čias!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vychutnajte si tento lahodný nepečený čokoládový dezert zebra, ktorý je síce jednoduchý na prípravu, no chuťou ohromí každého. Jemný krém v kombinácii s kakaovými sušienkami je skvelým spôsobom, ako si osladiť každý deň. Hľadáte jednoduchý a rýchly dezert, ktorý ohromí vašu rodinu […]

Lahodné orechovo-hrozienkové košíčky: Rýchly a chutný recept. Tieto košíčky zmiznú zo stola do minúty!

Lahodné orechovo-hrozienkové košíčky: Rýchly a chutný recept. Tieto košíčky zmiznú zo stola do minúty!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyskúšajte tieto lahodné orechovo-hrozienkové košíčky, ktoré sú ideálne na každú príležitosť. Tieto chutné koláčiky sú jednoduché na prípravu a ohromia svojou lahodnou plnkou. Pripravte si plnené košíčky, ktoré potešia každého milovníka sladkého. Jednoduchý recept na koláčiky, ktoré sa rozplynú na jazyku. Lahodné […]

Ako uchovať čerstvé jahody aj rok: BEZ mrazenia! BEZ varenia!

Ako uchovať čerstvé jahody aj rok: BEZ mrazenia! BEZ varenia!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Sezónu jahôd sa blíži a vy stále zvažujete, ako najlepšie využiť svoju úrodu? Chceli by ste si vychutnať čerstvé jahody aj mimo sezóny bez použitia mrazničky alebo varenia? Našli sme pre vás jedinečný spôsob, ako si užiť čerstvosť jahôd počas celého roka. […]

Osviežujúca domáca citrónová zmrzlina: Najlepšia zmrzlina akú som kedy pripravila! Len z 3 ingrediencií.

Osviežujúca domáca citrónová zmrzlina: Najlepšia zmrzlina akú som kedy pripravila! Len z 3 ingrediencií.

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Táto osviežujúca domáca citrónová zmrzlina je ideálnym ochladením pre horúce letné dni. S jemnou smotanovou konzistenciou a výraznou citrónovou chuťou si ju zaručene obľúbite. Osviežujúca citrónová zmrzlina pripravená z čerstvých citrónov a smotany. Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý a zaručene poteší vás […]

Famózny broskyňový koláč: Dokonale šťavnatý dezert!

Famózny broskyňový koláč: Dokonale šťavnatý dezert!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento famózny broskyňový koláč s mandľovou a kokosovou múkou je lahodný a zdravý dezert, ktorý poteší vás aj vašich blízkych. Vyskúšajte ho a zamilujete si jeho jemnú chuť a vôňu. Broskyňový koláč pripravený s mandľovou a kokosovou múkou je skvelou voľbou pre […]


Google Správy: Daj nám ⭐