Pre milovníkov sladkého potešenia, ktorí nemajú čas ani na pečenie, tu máme rýchly recept, ktorý vám splní chuťové želania bez zbytočného čakania. Škoricový dezert je ideálnym riešením pre rýchlu prípravu, a navyše, s len troma základnými ingredienciami, ktoré máte väčšinou doma, si môžete vychutnať úžasnú pochúťku.
Niekedy sú tie najjednoduchšie recepty tie najlepšie a tento škoricový dezert je toho dôkazom. Zabudnite na zdĺhavé prípravy a pečenie, tento dezert je o bezproblémovom miešaní a chladnutí. Perfektný pre návštevy na poslednú chvíľu.
Nepečený škoricový dezert z 3 ingrediencií
Ingrediencie:
- 2 a 1/2 šálky kondenzovaného mlieka (800 g)
- 3/4 šálky citrónovej šťavy (180 ml)
- 300 g škoricových sušienok
Voliteľné:
- 1 čajová lyžička škorice
- Citrónová kôra
Postup prípravy:
Potrebujete nastaviteľný rám na pečenie o veľkosti 20 × 22 cm a valček na cesto.
Vytlačte citróny a získajte z nich 3/4 šálky šťavy.
Kondenzované mlieko zmiešajte s precedenou citrónovou šťavou a premiešajte po dobu jednej minúty. Môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru a škoricu podľa chuti.
Krém vložte do cukrárskeho vrecka a na spodok formy ho nastriekajte po celej dĺžke. Uložte prvú vrstvu škoricových sušienok a znova pridajte krém. Uhladte. Takto pokračujte, až kým nevynaložíte sušienky a krém. (Zopár sušienok si odložte na ozdobu.) Na vrchu musí byť krém. Dajte chladiť na 3-4 hodiny.
Po vychladnutí zvyšné sušienky rozdrvte v mixéri alebo valčekom a umiestnite ich na vrch aj po bokoch dezertu.
Video recept
Vychutnajte si s láskou
Po niekoľkých hodinách v chladničke máte pripravený dezert, ktorý sa doslova topí v ústach. Nechajte sa uniesť kombináciou škorice a osviežujúcej citrónovej šťavy. Uži si to!
Súvisiace články
Výborné nepečené orieškové valčeky: Na VIANOCE u nás nikdy nesmú chýbať!
Klasický nepečený cheesecake pre začiatočníkov: Jednoduchý a výborný!
Fantastická čokoládová roláda: Môj najobľúbenejší nepečený dezert za 5 minút!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché a vynikajúce