Hľadáte dezert, ktorý ohromí vašich hostí a zároveň je jednoduchý na prípravu? Tento rýchly kávový koláč s džemom z čiernych ríbezlí je presne to, čo potrebujete. Kombinácia nadýchaného kávového cesta, sladkého džemu a jemného krému je jednoducho neodolateľná.
Tento recept je ideálny pre začiatočníkov, pretože nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti ani vybavenie. S naším podrobným návodom a videoreceptom zvládnete tento lahodný koláč ľavou zadnou.
Rýchly kávový koláč s džemom
Ingrediencie:
Cesto:
- 6 vajec
- 3/4 šálky kryštálového cukru
- 3/4 šálky hladkej múky
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- Štipka soli
Krém:
- 200 g masla
- 3/4 šálky sladeného kondenzovaného mlieka
Ostatné ingrediencie:
- 1 šálka espresso kávy
- Okrúhle sušienky
- Džem z čiernych ríbezlí
- 1/2 čokolády
Postup prípravy:
- Príprava cesta:
- Oddelíme bielky od žĺtkov. Do misky s bielkami pridáme soľ a cukor a vyšľaháme do hustého krému.
- Počas šľahania pridáme žĺtky, kakao, preosiatu múku a prášok do pečiva. Dôkladne vyšľahaný krém nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
- Formu vložíme do predhriatej rúry na 170°C a pečieme približne 40 minút. Po upečení prekrojíme cesto vodorovne na polovicu.
- Príprava krému:
- Do čistej misky vložíme zmäknuté maslo a pridáme kondenzované mlieko. Vyšľaháme krém do hladka.
- Zostavenie dezertu:
- Džem nanesieme na jednu polovicu cesta a rozotrieme ho po celej ploche.
- V miske s kávou namočíme sušienky a poukladáme ich na vrstvu džemu.
- Sušienky potrieme časťou krému a preložíme druhou polovicou cesta.
- Na vrch dezertu natrieme zvyšný krém.
- Dokončenie:
- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, vložíme ju do cukrárskeho vrecka a nanesieme ako poslednú vrstvu na vrch koláča.
- Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky.
- Servírovanie:
- Po vychladení dezert nakrájame a podávame.
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu chuť kávy: Použite silnejšie espresso alebo pridajte do cesta lyžičku instantnej kávy.
- Obmieňajte džem: Namiesto ríbezľového džemu môžete použiť iný obľúbený džem, napríklad jahodový, marhuľový alebo malinový.
- Experimentujte s ozdobou: Okrem čokolády môžete koláč ozdobiť aj čerstvým ovocím, nasekanými orechmi alebo šľahačkou.
Rýchly kávový koláč s džemom – Video recept:
Tento rýchly kávový koláč s džemom je skvelým dezertom pre každú príležitosť. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok je vždy fantastický. Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť si recept podľa svojich chutí. Prajeme vám veľa zábavy pri pečení a dobrú chuť!
Súvisiace články:
Robím tú najchutnejšiu kávovú zmrzlinu na svete! Recept za 5 minút!
Lahodná kávovo-čokoládová roláda s orechmi a kávovým krémom
Kávový dezert s banánom a arašidmi: Jednoduchý recept na neodolateľnú maškrtu
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Henia Foks