Search

Rýchly kávový koláč s džemom: Tento koláč mojim kamoškám vždy vyčarí slzy šťastia

Rýchly kávový koláč s džemom
Rýchly kávový koláč s džemom

Obsah receptu

Hľadáte dezert, ktorý ohromí vašich hostí a zároveň je jednoduchý na prípravu? Tento rýchly kávový koláč s džemom z čiernych ríbezlí je presne to, čo potrebujete. Kombinácia nadýchaného kávového cesta, sladkého džemu a jemného krému je jednoducho neodolateľná.

Tento recept je ideálny pre začiatočníkov, pretože nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti ani vybavenie. S naším podrobným návodom a videoreceptom zvládnete tento lahodný koláč ľavou zadnou.

Rýchly kávový koláč s džemom

Ingrediencie:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 3/4 šálky hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli

Krém:

  • 200 g masla
  • 3/4 šálky sladeného kondenzovaného mlieka

Ostatné ingrediencie:

  • 1 šálka espresso kávy
  • Okrúhle sušienky
  • Džem z čiernych ríbezlí
  • 1/2 čokolády

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
  • Oddelíme bielky od žĺtkov. Do misky s bielkami pridáme soľ a cukor a vyšľaháme do hustého krému.
  • Počas šľahania pridáme žĺtky, kakao, preosiatu múku a prášok do pečiva. Dôkladne vyšľahaný krém nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
  • Formu vložíme do predhriatej rúry na 170°C a pečieme približne 40 minút. Po upečení prekrojíme cesto vodorovne na polovicu.
  1. Príprava krému:
  • Do čistej misky vložíme zmäknuté maslo a pridáme kondenzované mlieko. Vyšľaháme krém do hladka.
  1. Zostavenie dezertu:
  • Džem nanesieme na jednu polovicu cesta a rozotrieme ho po celej ploche.
  • V miske s kávou namočíme sušienky a poukladáme ich na vrstvu džemu.
  • Sušienky potrieme časťou krému a preložíme druhou polovicou cesta.
  • Na vrch dezertu natrieme zvyšný krém.
  1. Dokončenie:
  • Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, vložíme ju do cukrárskeho vrecka a nanesieme ako poslednú vrstvu na vrch koláča.
  • Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky.
  1. Servírovanie:
  • Po vychladení dezert nakrájame a podávame.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť kávy: Použite silnejšie espresso alebo pridajte do cesta lyžičku instantnej kávy.
  • Obmieňajte džem: Namiesto ríbezľového džemu môžete použiť iný obľúbený džem, napríklad jahodový, marhuľový alebo malinový.
  • Experimentujte s ozdobou: Okrem čokolády môžete koláč ozdobiť aj čerstvým ovocím, nasekanými orechmi alebo šľahačkou.

Rýchly kávový koláč s džemomVideo recept:

Tento rýchly kávový koláč s džemom je skvelým dezertom pre každú príležitosť. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok je vždy fantastický. Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť si recept podľa svojich chutí. Prajeme vám veľa zábavy pri pečení a dobrú chuť!

Súvisiace články:

Robím tú najchutnejšiu kávovú zmrzlinu na svete! Recept za 5 minút! 

Lahodná kávovo-čokoládová roláda s orechmi a kávovým krémom

Kávový dezert s banánom a arašidmi: Jednoduchý recept na neodolateľnú maškrtu


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Henia Foks

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty