Search

Lahodná kávovo-čokoládová roláda s orechmi a kávovým krémom

Kávovo-čokoládová roláda s orechmi
Kávovo-čokoládová roláda s orechmi

Obsah receptu

Vyskúšajte tento lahodný recept na kávovo-čokoládovú roládu s chrumkavými orechmi a nežným krémom z kvalitnej kávy. Tento dezert je skutočným lahôdkou pre milovníkov kávy a čokolády.

Roláda s intenzívnou chuťou kávy a čokolády vás očarí svojou jemnou štruktúrou a prekvapia vás kombináciou chutí a konzistencie. Vďaka opraženým orechom získa túto pochúťku znamenitú krehkosť.

Kávovo-čokoládová roláda s orechmi

Ingrediencie:

Na krém:

  • 2 vaječné žĺtka
  • 50 g cukru
  • 150 ml silnej kávy
  • 1/2 polievkovej lyžice hladkej múky
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu

Cesto:

  • 60 g hladkej múky
  • 20 g kakaového prášku
  • 3 vajcia
  • 70 g cukru
  • Štipka soli
  • 10 g vanilkového cukru

Orechy:

  • 65 g orechov
  • 5 g masla
  • 30 g cukru

Krém:

  • 170 g masla
  • 50 ml kávy (s mliekom a cukrom) na poliatie dezertu

Poleva:

  • 50 g čokolády
  • 10 g rastlinného oleja

Priemer formy: 27 x 36 cm

Postup prípravy:

Krém:

  1. Vyšľahajte žĺtka s cukrom do hladka.
  2. Postupne pridávajte silnú kávu za stáleho miešania.
  3. Pridajte múku a škrob, pokračujte v miešaní.
  4. Zmes varíme za stáleho miešania, kým nezhustne.
  5. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Cesto:

  1. Múku s kakaom zmiešajte a odložte nabok.
  2. Vajcia, cukor, štipku soli a vanilkový cukor vyšľahajte do peny.
  3. Pridajte zmes múky a kakaa a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  4. Plech vyložte papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrite.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 190 °C asi 10 minút.

Orechy:

  1. Na panvici roztopte maslo, pridajte cukor a posekané orechy.
  2. Opražte do zlatista a nechajte mierne vychladnúť.

Krém:

  1. Maslo vyšľahajte do hladka, potom po malých dávkach pridávajte kávovú zmes a dôkladne miešajte.

Plnenie:

  1. Okraje upečeného korpusu zarovnajte.
  2. Korpus potrite kávou (s mliekom a cukrom).
  3. Naneste krém a rovnomerne rozotrite (asi 1/4 krému si nechajte na zdobenie).
  4. Posypte posekanými orechami (trochu orechov si nechajte na ozdobu) a zrolujte.
  5. Vložte do chladničky na 1 hodinu.

Poleva:

  1. Čokoládu s olejom roztopte a vymiešajte do hladka.

Zdobenie:

  1. Roládu polejte čokoládovou polevou.
  2. Na vrch naneste zvyšný krém a posypte zvyšnými orechmi.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť kávy použite silnejšiu kávu alebo kávu espresso.
  • Roládu môžete naplniť aj marhuľovým alebo jahodovým džemom podľa chuti.
  • Servírujte s pohárom studeného mlieka alebo šálkou čerstvej kávy.

Kávovo-čokoládová roláda s orechmiVideo recept:

Táto kávovo-čokoládová roláda s lákavou arómou a lahodnou chuťou vás ohromí jednoduchosťou prípravy a zároveň rafinovanosťou výsledku. Ideálna na oslavy či pohostenie rodiny a priateľov.

Súvisiace články:

Bublinková čokoládová roláda: Nový domáci dezert, o ktorom všetci hovoria!

Super lahodná a jednoduchá Pavlova roláda: Tento dezert bude milovať každý!

Slávnostná roláda z mletého mäsa plnená vajíčkami: Celá rodina je z nej nadšená!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Easy & Tasty with Elena

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty