Search

Rýchle pudingové koláčiky ku káve: Sú vynikajúce, krehučké a pripravené za 20 minút!

Pudingové koláčiky ku káve
Pudingové koláčiky ku káve

Obsah receptu

Hľadáte rýchly a chutný dezert ku káve? Vyskúšajte tieto pudingové koláčiky! Sú krehučké, lahodné a pripravené za 20 minút.

Užite si jednoduchý recept na pudingové koláčiky, ktoré zvládne každý. Stačí zmiešať pár surovín, upiecť a spojiť marmeládou.

Pudingové koláčiky ku káve

Ingrediencie:

  • 200 g solamylu
  • 1 vanilkový pudingový prášok (zvyčajne okolo 40 g)
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g tuku (HERA)
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva (zvyčajne okolo 12 g)
  • 1 žĺtok
  • 3 lyžice kyslej smotany (približne 45 g)
  • Postrúhaná citrónová kôra (podľa chuti)
  • Marmeláda na lepenie (množstvo podľa potreby)

Postup prípravy:

  1. V mise premiešajte všetky sypké prísady.
  2. Pridajte žĺtok, maslo a smotanu a rukami spracujte cesto do hladka.
  3. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočívať 24 hodín v chladničke.
  4. Po odpočinku cesto vyvaľkajte na doske posypanej múkou a vykrajujte rôzne tvary.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180°C. Sledujte farbu koláčikov, aby zostali svetlé.
  6. Po vychladnutí koláčiky spojte marmeládou a môžete ich obaliť v čokoláde alebo len jednoducho posypať práškovým cukrom.

Pudingové koláčiky ku káve – Video recept:

Tieto pudingové koláčiky sú perfektnou voľbou pre každú príležitosť. Sú skvelé ku káve, čaju alebo len tak ako maškrta.

Súvisiace články

Výborné kysnuté koláče podľa receptu zo starej knihy: Kulinársky skvost z roku 1894!

Taliansky maslový krém do všetkých dezertov len z troch ingrediencií! Plním s ním koláče, torty aj rolády!

Kulinárske dedičstvo: Kysnuté koláče podľa receptu zo starej knihy z roku 1894


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ekonomické a elegantné sladkosti

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty