Search

Plnené fašiangové taštičky s tvarohovou plnkou a sušeným ovocím – Pochúťka, ktorú musíte vyskúšať!

Plnené fašiangové taštičky
Plnené fašiangové taštičky s tvarohovou plnkou a sušeným ovocím

Obsah receptu

Fašiangy sú v plnom prúde a k nim neodmysliteľne patria aj chutné fašiangové taštičky. Vyskúšajte tento recept na plnené fašiangové taštičky s tvarohovou plnkou a sušeným ovocím, ktorý vám zaručene spríjemní toto obdobie.

Hľadáte recept na tradičné fašiangové taštičky, ktoré si zamiluje celá rodina? Pripravili sme si pre vás recept na plnené fašiangové taštičky s tvarohovou plnkou a sušeným ovocím. Tieto lahodné taštičky sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. S naším podrobným návodom ich zvládne upiecť naozaj každý.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 450 g hladkej tortovej múky
  • 90 g studeného masla
  • 120 ml kyslej smotany
  • 9 žĺtkov
  • 2 polievkové lyžice rumu (alebo vodky)

Plnka:

  • 400 g tvarohu
  • 80 g sušených datlí a sušených marhúľ (nakrájaných na drobno)
  • 50 g nasekaných vlašských orechov
  • 3 lyžice vanilkového cukru
  • 1 lyžica cukru

Na obaľovanie a vyprážanie:

  • Práškový cukor
  • Cca 1,5 – 2 litre oleja na vyprážanie

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • V mise zmiešajte múku, žĺtky, maslo, smotanu a rum. Vypracujte hladké a pružné cesto.
    • Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočívať na pracovnej doske.
  2. Príprava plnky:
    • Tvaroh zmiešajte s nakrájanými datľami, sušenými marhuľami, vlašskými orechmi, vanilkovým cukrom a obyčajným cukrom. Dôkladne premiešajte.
  3. Formovanie taštičiek:
    • Cesto rozdeľte na dve časti.
    • Prvú časť rozvaľkajte na tenký obdĺžnik.
    • Na polovicu cesta rozmiestnite lyžičky plnky v rovnakých intervaloch.
    • Druhou polovicou cesta prikryte plnku a jemne stlačte medzery medzi plnkami.
    • Kolieskom alebo nožom nakrájajte jednotlivé taštičky a skontrolujte, či sú okraje dobre pritlačené, aby plnka nevytekala.
  4. Vyprážanie:
    • V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja.
    • Taštičky vyprážajte v horúcom oleji z oboch strán do zlatohneda, približne 2-3 minúty.
    • Po vyprážaní ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
  5. Dokončenie:
    • Vyprážané taštičky obalte v práškovom cukre, kým sú ešte teplé.

Dobrú chuť!

Tieto tvarohové taštičky sú lahodnou pochúťkou, ktorá chutí skvele hneď po príprave aj na druhý deň. 🥟🍬

Tipy:

  1. Pre ešte bohatšiu chuť pridajte do tvarohovej plnky aj trochu strúhanej citrónovej kôry.
  2. Ak nemáte radi sušené marhule alebo datle, môžete ich nahradiť iným sušeným ovocím, napríklad slivkami alebo hrozienkami.
  3. Pred vyprážaním nechajte taštičky aspoň 30 minút odležať v chladničke, aby sa s cestom lepšie pracovalo.
  4. Olej na vyprážanie by mal byť dostatočne horúci, aby sa taštičky nepripaľovali a plnka sa stihla prepiecť.
  5. Hotové fašiangové taštičky môžete podávať posypané práškovým cukrom alebo poliate čokoládou.

Video recept:

Plnené fašiangové taštičky s tvarohovou plnkou a sušeným ovocím

Veríme, že si na týchto lahodných fašiangových taštičkách s tvarohovou plnkou a sušeným ovocím pochutíte. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti v komentároch!

Vyskúšajte aj:

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Swojskie jedzonko

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty