Omeleta na vidiecky spôsob je skvelou voľbou pre rýchle a chutné raňajky alebo ľahkú večeru. S jednoduchými ingredienciami a trochou kreativity si pripravíte jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky.
Hľadáte inšpiráciu na raňajky, ktoré zasýtia a zároveň potešia oko? Omeleta na vidiecky spôsob je ideálnou voľbou. Vďaka kombinácii čerstvých surovín a lahodného syra si vychutnáte sýte a výživné jedlo, ktoré vás nabije energiou na celé dopoludnie.
Ingrediencie:
⏰ Čas varenia: 10 min
🍽 Počet porcií: 2
🍵 Kalórie: 153 kCal
- 4 vajcia
- 50 g cherry paradajok
- 50 g smotanového syra
- 2 PL mlieka
- 1,5 PL masla
- 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy:
- Príprava surovín:
Nakrájajte cherry paradajky na mesiačiky a nasekajte petržlenovú vňať. - Vaječná zmes:
V mise vyšľahajte vajcia s mliekom, soľou a korením. - Smaženie:
Na panvici na miernom ohni rozpustite maslo, pridajte petržlenovú vňať a smažte asi 1 minútu. - Príprava omelety:
Nalejte vaječnú zmes na panvicu a varte na miernom ohni. Po 20 sekundách, keď omeleta začne tuhnúť, znížte teplotu a stierkou jemne zhrňte okraje omelety do stredu, aby surové vajcia odtiekli na voľné miesto. - Plnenie:
Na jednu polovicu omelety položte smotanový syr a cherry paradajky. - Zloženie:
Omeletu preložte dvakrát stierkou do tvaru trojuholníka. Varte ešte 1 minútu na miernom ohni. - Servírovanie:
Omeletu opatrne preložte na tanier. Podávajte horúcu so šalátom, uhorkami alebo pečivom podľa chuti.
Tipy:
- Prispôsobte si náplň podľa vlastnej chuti (napr. šunka, syr, špenát).
- Maslo môžete nahradiť olivovým olejom.
- Omeletu môžete podávať otvorenú alebo preloženú len raz.
- Použite akýkoľvek druh syra, ktorý máte radi.
Dobrú chuť!
Video recept:
Veríme, že si omeletu na vidiecky spôsob zamilujete rovnako ako my. Je to jednoduchý a chutný recept, ktorý zvládne pripraviť každý. Prajeme vám dobrú chuť!
Vyskúšajte aj:
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Always Yummy!